Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

201. prvenstveni nastop Matica Maruška
2. december 2020

Matic Maruško je na tekmi Mura : Bravo zabeležil 201. prvenstveni nastop za Muro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V tokratnem članku bomo pozornost namenili Maticu Marušku, ki je v teh dneh dosegel nov mejnik v dresu Mure. Matic je eden izmed najbolj izkušenih igralcev Mure, saj je na današnji tekmi proti Bravu zabeležil svoj 201. prvenstveni nastop v črno-belem dresu. Jubilejno, dvestoto prvenstveno tekmo je igral 21. novembra 2020 proti Olimpiji. Tudi takrat, tako kot danes, s kapetanskim trakom na roki. Če Maticu prištejemo še pokalne in evropske tekme, potem se njegova številka ustavi pri 223. Za Muro je dosegel tudi 18 zadetkov od tega vse na prvenstvenih tekmah.

Maruško je svoj debi v članski ekipi doživel daljnega 8. marca 2009 v 2. slovenski ligi, ko je Mura na Fazaneriji s 3:1 porazila Belo Krajino. Kot prva sta ga v ogenj poslala trenerja Bojan Jančar in Borislav Radoš, ki sta takrat vodila črno-bele. Za Muro je igral v 1. in 2. ligi, pokalu in evropskih tekmovanjih. Igral je proti 38. različnim ekipam, največkrat proti Olimpiji in sicer dvajsetkrat. Od 223 nastopov je kar 208-krat tekmo pričel v začetni enajsterici, petnajstkrat pa je vstopil s klopi.

Igralcev s toliko nastopi v dresu Mure je malo. Če pogledamo le obdobje samostojnega državnega prvenstva sta pred njim le Franc Cifer in Adamo Baranja. Žal nam v tem trenutku še ni uspelo do konca raziskati obdobje pred osamosvojitvijo, verjamemo pa da je tudi tam kar nekaj igralcev s tako visokimi številkami. V prihodnosti bodo na voljo tudi ti podatki.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu