Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Ante Šimundža po pokalnem porazu z Dravo
24. oktober 2020

Za nogometaši Mure je precej nenavadno obdobje.Tako, kot ga v zadnjem času niso vajeni. Prekmurski črno-beli so namreč doživeli tri zaporedne poraze. V prvenstvu so najprej izgubili na gostovanju pri Bravu, nato je sledil domači poraz z Aluminijem, v četrtek pa so še senzacionalno izpadli iz pokala, iz katerega jih je izločila Drava. Drugoligaš, ki ga najdemo pri dnu prvenstvene lestvice, in je srečanje odigral oslabljen.

Kako na zadnje rezultate gleda trener Ante Šimundža? "Problem se je začel nakazovati že v Kopru, kjer smo bili v borbenosti malce popustljivi, prav tako kot pri dojemanju svojega dela in prelaganju odgovornosti drug na drugega. To je bilo opazno tudi proti Bravu in Aluminiju, vse se je nekako povezovalo, v pokalni tekmi pa je vse skupaj doseglo vrhunec. Preprosto ni bilo želje, ki nas je odlikovala pri delavnosti, požrtvovalnosti in kolektivnem duhu," je dejal 49-letni strokovnjak.

Odkar je drugič sedel na klop Mure, je pravzaprav doživljal le uspehe, v razmerah z zametki krize se je na ravnici znašel prvič. "Po dobrih tekmah prej ali slej pride tudi do padca, do čustvenega praznjenja. Ampak pomembno je, da nismo novinci in da smo kaj podobnega že prestali. Prišli smo do nekega samozadovoljstva, do miselnosti, da morda ni več treba početi nečesa, kar smo delali prej, pozabili smo na svoje korenine. Vsak pri sebi bomo morali razčistiti, kako in kaj, in vsak pri sebi se bomo morali vrniti k osnovam. Nič ni bilo nezasluženega, vse je bilo podkovano s trdim delom, garanjem in odrekanjem. Ko smo v tem le malo popustili, se nam je hitro vrnilo."

O tem, da je bil pred petkovim treningom v slačilnici opravljen temeljit pogovor, ni bilo dvoma. "Vsebina pogovora bo seveda ostala med nami, toda nalili smo si čistega vina," je pritrdil Ante Šimundža in poudaril: "Vsekakor pa prevzemam odgovornost. Jaz sem tisti, ki trenira igralce, vodi ekipo in jo pripravlja skupaj s svojimi sodelavci."

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu