Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Bo Muri v tretje vendarle uspelo?
19. februar 2021

Andrija Filipović je bil višji od Adisa Hodžića. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Črno-bele čaka v soboto, 20. februarja 2021, prvenstveni obračun z Gorico. To bo 56. obračun obeh ekip v samostojnem državnem prvenstvu Slovenije. Po dveh spomladanskih rezultatskih neuspehih se upravičeno sprašujemo ali bo Muri v tretje vendarle uspelo doseči zadetek in zmagati?

Izenačeni ekipi

Če pogledamo medsebojne prvenstvene obračune v samostojni Sloveniji, sta ekipi dokaj izenačeni. Mura je zmagala 18-krat, Gorica 22-krat, 15-krat pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Kluba sta odigrala kar precej tekem v pokalu Slovenije in tudi v državnem prvenstvu Slovenije pred osamosvojitvijo. Zanimivo je, da je zadnjih sedem obračunov dobila Mura, Gorica pa črno-belih ni premagala že vse od novembra 2012.

Mura za Evropo, Gorica za obstanek

Pred sobotno tekmo se kluba nahajata na povsem različnih položajih. Gorica se krčevito bori za obstanek in je v zimskem premoru dodobra prevetrila svoj kader. Da se modri ne mislijo kar tako predati priča podatek, da so na zadnji prvenstveni tekmi z 2:1 ugnali četrtouvrščeni Koper. Na drugi strani se Mura bori za evropsko vozovnico. Obe spomladanski predstavi sta bili pod nivojem, ki so ga sposobni prikazati črno-beli. Mura ni dosegla nobenega zadetka, premalo pa je bilo tudi strelov in priložnosti pred nasprotnimi vrati. Ali se bo to obrnilo proti Gorici bomo videli v soboto okrog desetih zvečer.

Brez Nina Koutra

Glede na številni igralski kader Mure je težko karkoli predvidevati o začetni postavi. Če bo Ante Šimundža ostal zvest tradiciji, potem velikih sprememb ni za pričakovati, razen te, da bo zaradi kartonov manjkal Nino Kouter. Če bo med vratnicama stal standardni Matko Obradović, se lahko vprašamo ali bo v obrambi prvič letos priložnost dobil Dragan Lovrić? Na sredini bo verjetno zopet igral Antolin, ki je obe spomladanski tekmi odigral zelo solidno. Zraven Antolina je eno mesto v sredini namenjeno Luki Bobičancu, za drugo pa se bosta najverjetneje borila Horvat in Ouro. Od aktualnih igralcev je največ zadetkov Gorici dal Amadej Maroša, tri, zato stavimo, da bo v napadu dobil prednost pred Kevinom Žižkom.

Še vedno brez gledalcev

Tekmo bo sodil veteran med slovenskimi sodniki Roman Glažar, ki je prvo tekmo Muri sodil že leta 2005 v tretji ligi. V Murski Soboti je že sodil tekmo med Muro in Gorico in sicer 31. oktobra 2018, ko je Mura na pokalni tekmi zmagala s 3:2.

Sobotna tekma se bo pričela ob 20.00, zaradi odloka vlade pa bo še vedno potekala pred praznimi tribunami. Prenos bo na Planet 2.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu