Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Čaka nas dvoboj Mure in Kopra
27. november 2020

Nino Kouter in Žan Žužek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mura se bo v 14. krogu državnega prvenstva na Fazaneriji pomerila s Koprom. Tekma bo v soboto, 28. novembra 2020 ob 14.15.

To bo že 42. prvenstveni obračun teh dveh tekmecev v samostojni Sloveniji. Statistika je krepko na strani Mure, ki je dosegla devetnajst zmag. Dvanajst jih je pripadlo Kopru, deset tekem pa se je končalo brez zmagovalca. Gre za tradicionalna tekmeca, ki skupaj z Mariborom in Olimpijo tvorita perjanico slovenskega nogometa. Velikokrat rečemo, da so to štiri nogometne sredine brez katerih ni slovenskega nogometa. Tokrat bo to še kako držalo, saj so vsi omenjeni klubi na prvih štirih mestih prvenstvene lestvice - Maribor 25, Olimpija 24, Koper 23 in Mura 22 točk.

Če nogometaši Mure v zadnjih tednih še iščejo tisto formo, ki jih je krasila konec septembra, ko so na Bonifiki razbili Koper z 1:3, so jo na drugi strani naši tekmeci v zadjih tednih še kako našli. Od tistega poraza z Muro so namreč neporaženi. Čaka nas torej izjemno zanimiva tekma v kateri se bosta pomerila najboljša obramba (Mura) in drugi najboljši napad (Koper) lige. Pri Kopru blesti otrok Mure Dare Vršič, trenutno eden najboljših vezistov v ligi. V rumenem dresu igra še Timotej Dodlek, ki je dres Mure nosil v sezoni 2011/2012.

Poglejmo še na klop

Na klopeh sedita prekaljena mačka, svoj čas odlična igralca - napadalec Ante Šimundža in branilec Miran Srebrnič. To še zdaleč ni njun prvi trenerski dvoboj. V času, ko je bil in je Ante Šimundža trener Mure, sta se trenerja pomerila devetkrat. Srebrnič je vselej sedel na klopi Gorice in proti Šimundži izgubil kar šestkrat. Dvakrat sta se trenerja razšla brez zmage. Edini poraz, ki ga je Ante Šimundža doživel na klopi Mure proti Srebrniču datira v leto 2012. 7. aprila 2012 je Srebrnič kot trener Gorice odnesel vse tri točke iz Fazanerije.

Kako bo tokrat?

Na to vprašanje je zelo težko odgovoriti. Da koprčani mislijo zelo resno, potrjuje dejstvo, da so se na tekmo odpravili že danes. V njihovih vrstah bo manjkal kaznovani Ivan Borna Jelić Balta. Na drugi strani bodo Muraši, če izvzamemo dlje časa poškodovane, bržčas kompletni. Po vsej verjetnosti bo Ante Šimundža lahko računal tudi na Žigo Kousa in Klemna Šturma, ki sta izpustila zadnjo tekmo proti Gorici. Tudi tokrat bo tekma potekala pred praznimi tribunami, neposredni prenos pa bo na TV Slovenija 2.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu