Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Gostovanje Austrie Graz v Murski Soboti
19. avgust 1934

Vabilo na mednarodno tekmo Mura : Austria Graz. Foto: Murska Krajina, 19. avgust 1934

Nogometaši Mure so se v nedeljo, 19. avgusta 1934 pomerili z Austrio iz Gradca. Tekmo, ki je bila v Murski Soboti, so s 3:6 dobili gostje. Ob polčasu je bilo 3:2 za Muro.

To je bila tretja mednarodna tekma v zgodovini SK Mure, Mura pa se je pomerila z enim izmed najuglednejših klubov doslej. Austria skupaj z GAK-om in Sturm-om tvori elito avstrijskih amaterskih moštev. Ta klub iz Gradca se je v preteklosti že večkrat pomeril z ekipami iz Slovenije. S 5:1 je premagal ljubljansko Ilirijo in Čakovečki SK, premagoval pa je tudi mariborska in celjska moštva.

Austria je v Murski Soboti prikazala igro, kot jo na našem igrišču še nismo videli - dovršeno tehniko, točne kombinacije in izvrstno kondicijo. Vse to je videlo številčno občinstvo, ki si je z zanimanjem prišlo ogledat to tekmo. Proti dobremu nasprotniku je dobro igrala tudi Mura, ki je že vodila s 3:0 in bi z boljšo taktiko lahko odločila tekmo v svojo korist. Pri rezultatu 3:2 za Muro so črno-beli zapravili upravičeno dosojeno enajstmetrovko.

Rezultat ni tragedija, je le pokazatelj, da se Mura lahko uspešno kosa tudi z močnejšimi moštvi.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu