Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Kdor ne da dobi - Mura izgubila dve točki
13. december 2020

Jan Gorenc in Damjan Vuklišević. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Črno-beli so se v zadnji letošnji tekmi na Fazaneriji razšli z Domžalami 1:1 (1:0). Če bi tekmo želeli opisati v stavku ali dveh bi lahko dejali, da so črno-beli prevladovali, si pripravili več izrazitejših priložnosti, zadeli prečko, vodili, na koncu pa nekaj minut pred zadnjim sodniškim žvižgom prejeli izenačujoči zadetek.

Igrišče je bilo vremenu primerno

Igrišče Mure je bilo tokrat nekoliko slabše kot v začetku decembra, ko so črno-beli v snežnih razmerah gostili Bravo. Vzrok za to so številne padavine in tudi tekma, ki so jo na Fazaneriji igrale igralke Pomurja. Kljub nekoliko slabšemu igrišču sta obe ekipi večinoma igrali po tleh in prikazali kombinatorno igro. Glede na zadnjo tekmo z Aluminijem je Ante Šimundža naredil dve spremembi v začetni enajsterici. Matica Maruška je zamenjal Dragan Lovrić, Marka Brkića pa Tomi Horvat. Mura je znova igrala s štirimi igralci v zadnji vrsti, v napadu pa je prednost pred Žižkom in Marošo dobil K. Cipot.

Prvi polčas boj na sredini

Začetek tekme ni nakazoval, da nas čaka razburljiva tekma. Prvo priložnost smo videli v 13. minuti, ko je z roba kazenskega prostora poskusil Nino Kouter. Kar je Nino zapravil v 13. minuti je popravil v 17. minuti. Tomi Horvat je lepo podal na desno stran do Koutra, ki je bil v teku hitrejši in močnejši od branilca Domžal. Ko se je znašel sam pred Sorčanom mu ni bilo težko zadeti v njegov levi kot. Razen nekaj kotov in polpriložnosti je več ali manj bilo to vse v prvih petinštiridesetih minutah.

Domžale so se dvakrat rešile

V drugem polčasu so se Domžale dvakrat rešile - prvič ko jih je rešil Sorčan petarde, drugič pa ko so zadele za 1:1.  Drugi del je bil več ali manj šov Mure, ki so zapravljali priložnost za priložnostjo. Najprej je poskusil Bobičanec s strelom z roba kazenskega prostora. Sledila je 57. minuta, ko so črno-beli zapravili kar tri priložnost za vodstvo. Najprej je Sorčan s težavo odbil strel Lovrića z glavo, žoga je nato prišla na noge Cipotu, ki je streljal v bližnji kot, vendar se je vratar Domžal izkazal s posredovanjem in preprečil zadetek. Po strelu s kota bi lastnega vratarja skoraj premagal Karić. Pet minut pozneje sta poskusila še Kouter s strelom od daleč, Bobičanec pa je zadel tudi prečko. V 67. minuti je s strelom poskusil še Horvat, nato pa znova Kouter. V 69. minuti pa nova priložnost za povišanje vodstva. Z glavo je streljal Žiga Kous, odbito žogo pa Cipot z bližine ni uspel potisniti v mrežo. Nato pa je sledilo nepisano pravilo - kdor ne da dobi. V 84. minuti so gostje po eni izmed svojih redkih priložnosti dosegli izenačujoči zadetek. Žinič je prejel žogo na desni strani, nato pa poslal oster predložek v kazenski prostor Mure, kjer je bil najspretnejši Kolobarić in z bližine poslal žogo za hrbet Zalokarja. Do konca tekme je Mura iskala vodilni zadetek, vendar se rezultat žal ni več spremenil. Še najbližje zadetku je bil Kevin Žižek.

Še dve tekmi

Do konca jesenskega dela čakata Muro še dve gostovanji. V četrtek, 17. decembra se bodo v Ljudskem vrtu pomerili z Mariborom, tri dni pozneje pa s Celjem.

Žan Karničnik je zabeležil 110 prvenstveni nastop v dresu Mure

Še nekaj statističnih posladkov tekme: Luka Marič je odigral svojo deseto prvenstveno tekmo za Muro, Kevin Žižek trideseto, Jure Travner petdeseto in Žan Karničnik stodeseto.

IZ MEDIJEV

Junak tekme je bil vratar Domžal Grega Sorčan. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Luka Bobičanec je stresel prečko Domžal. Ob njem Sven Šoštarič Karič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gneča pred vrati Domžal. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Prazne tribune Fazanerije. Še zadnjič v letu 2020. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu