Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Korenine Mure segajo v leto 1921
leto 1921

Uradna letnica ustanovitve nogometnega kluba Mura je 1924. Vendar se je nogomet v Murski Soboti seveda igral že pred tem. Prvo nogometno žogo bi naj, kot je zapisal Feri Maučec v knjigi Sedem desetletij NK Mure, v Mursko Soboti prinesel Laci Kardoš leta 1918. To je bila t. i. rombler angleška žoga, ki ni bila nova, ampak rabljena. Prva nogometna tekma v Murski Soboti je bila odigrana leta 1921 na Živinskem trgu med moštvoma Mure in Dolnje Lendave. Zagotovo pa ne drži trditev, da je bil v Murski Soboti prvi športni klub ustanovljen šele leta 1924.

Nogometni klub Mura je obstajal že leta 1921, neuradno že leto prej, se je pa v tistih letih v klubu močno odražala vsa napetost težkega obdobja po prvi svetovni vojni iz različnih vidikov. Območje današnjega Prekmurja je bilo vedno stičišče različnih narodnosti in jezikov ter različnih verskih skupnosti. Vendar več o tem kdaj drugič. Najverjetneje je to glavni razlog, da je klub po nekaj letih prenehal z delovanjem in praznino je zapolnila ustanovitev novega športnega kluba Mura leta 1924, v okviru katerega so ustanovili več odsekov, tudi nogometnega.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu