Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura boljša od Jugoslavije
5. junij 1933

Za binkoštne praznike je v Murski Soboti prvič gostovala ekipa Jugoslavije iz Celja. Z Muro so se pomerili dvakrat, 4. in 5. junija 1933. Po nedeljskem neodločenem rezultatu (3:3), so v ponedeljek črno-beli zmagali s 3:2.

Ekipa Mure je bila glede na včerajšnjo tekmo nekoliko spremenjena, najbolj pa se je opazila odsotnost Geze Vogrinčiča. Pri Muri se je že na začetku poškodoval eden izmed igralcev, zato so črnobeli igrali le z desetimi igralci. Gostje so to izkoristili in zadeli že v v 15. minuti tekme. Mura je izid izenačila iz enajstmetrovke, ki jo je realiziral Laznička. Do konca polčasa so gostje dosegli še en zadetek in na premor odšli z rezultatom 1:2. V drugem polčasu sta za Muro zadela Kardoš in Laznička, ki je še enkrat zadel iz enajstim metrov. Končni rezultat je bil 3:2 za Muro. Črno-beli so boli boljši tudi v kotih in sicer 10:3.

Zraven Lazničke so se pri Muri izkazali Čagran, Kardoš, Malačič, Turk in Debelak.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu