Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura : Bravo ali Šimundža : Grabić
1. december 2020

Kevin Žižek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaše Mure čaka v sredo, 2. novembra, dvoboj z rumenimi iz Ljubljane. Besede, ki smo ji uporabili v naslovu so zrcalo dosedanjih spopadov med tema kluboma. Prav vse dvoboje sta namreč vodila Ante Šimundža na eni in Dejan Grabić na drugi strani. Rezultat? Neodločen. Enako število zmag in porazov na eni in drugi strani. Začelo se je v drugi ligi, 14. oktobra 2017, ko so črno-beli v Ljubljani zmagali z 0:3 in kot se je kasneje izkazalo dosegli najvišjo zmago proti temu klubu. Zatem se je tehtnica počasi prevešala na stran Brava, ki je zadnji dve tekmi z Muro tudi dobil. In ravno zadnja tekma, 4. oktobra letos je bila tista, na kateri je murin voz začel upočasnjevati in padati v serijo slabših rezultatov.

Na zadnjih tekmah vendarle bolje

Na zadnjih dveh tekmah proti Gorici in Kopru je Mura zmagala in začela nakazovati igro, ki jo je krasila v začetku prvenstva. Pokazala je tisto, kar jo je prineslo do stopnje na kateri je danes - borbenost, nesebičnost in zrelost. Na drugi strani je Bravo v seriji nekoliko slabših rezultatov, saj je od tiste tekme z Muro zmagal le enkrat in to na zadnji tekmi proti Celju (2:1). Še slabša je njihova statistika gostujočih tekem, saj so doslej v gosteh premagali le Domžale in to v 1. krogu letošnjega prvenstva. Morebiti ni nezanemarljivo, da Bravo doslej še nikoli ni slavil na Fazaneriji.

S kom bo Šimundža napadel Bravo?

Definitivno brez Jana Gorenca, ki bo moral počivati zaradi štirih rumenih kartonov. Bosta v obrambi zaigrala Maruško in Lovrić ali pa se bo Šimundža odločil za Karničnika? Zadaj zna zaigrati tudi Jure Travner, ki pa je v prejšnjem krogu več dela opravljal na boku, kot na svojem standardnem mestu. Če je sredina več ali manj standardna s Koutrom, Horvatom in Bobičancem na čelu, je večji vprašaj napad, kjer letos vse preveč škriplje. Maroša še ni ujel prave forme, Žižek pa išče občutke iz začetka sezone. Vprašanje je tudi kako je s poškodbami igralcev. Na drugi strani bo pri Bravu zaradi kartonov manjkal strelec na zadnji medsebojni tekmi, Vanja Drkušić.

Še vedno brez gledalcev

Zaradi uredbe vlade so tekme še vedno zaprte za gledalce. Televizijski prenos bo na Planet 2, v sredo ob 14.55. Sodil bo Alen Borošak.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu