Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura in Celje brez zadetkov
2. november 2020

* Stadion Fazanerija, sodniki: Balažič, Gabrovec, Burjan.
* Strelci: /.
* Mura: Obradović, Gorenc, Lovrić, Karničnik, Kouter, Kozar, Šturm (od 85. Horvat), Kous, Bobičanec, Žižek (od 60. Filipović), Maroša (od 81. K. Cipot).
* Celje: Rozman, Brecl, Stojinović (od 46. Ćalušić), Zaletel, Kadušić, Šporn (od 71. Benedičič), Vrbanec, Pungaršek (od 64. Dangubić), Kerin (od 89. Kuzmanović), Božić, Bezjak.
* Rumeni kartoni: Karničnik, Kouter; Kadušić, Bezjak.
* Rdeči karton: /.

Prvi dvoboj pokalnega in državnega prvaka v sezoni se je v Celju končal z zmago prvega z 2:0, današnji drugi pa v Fazaneriji z delitvijo točk in brez golov. Mura kljub temu ostaja prva na lestvici, Celje, ki je brez zmage že štiri tekme, pa je še vedno v spodnjem delu lestvice.

Tekmo je nekoliko odločneje začela Mura s priložnostmi v 10. in 12. minuti, obakrat so domači žogo poslali čez gol, sicer pa je pozneje tudi Celje pokazalo nekaj napadalnih veščin, posebej Ivan Božić, ki pa mu tudi ni uspelo spremeniti začetnega izida.

V drugi polovici polčasa so domači črno-beli imeli znova pobudo, ne pa tudi izrazitih priložnosti. V 41. minuti so sicer prek Luke Bobičanca prišli do strela v kazenskem prostoru, a je žoga spet zletela čez vrata.

V 57. minuti je pri Muri poskusil Amadej Maroša, a je po podaji z desne strani s strelom z glavo žogo poslal mimo oddaljene vratnice. V 62. minuti je poskusil še Andrija Filipović z glavo po podaji z leve strani, tudi on pa je bil nenatančen.

Tekma je bila v nadaljevanju bolj ali manj enakovredna, v 87. minuti je nenevarno sprožil Luka Kerin od daleč, sicer pa priložnosti ni bilo. Že v sodniškem dodatku je pri domačih zadel Filipović, a je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 0:0.

Mura bo v 11. krogu v soboto gostovala v Sežani, Celjani pa bodo v petek gostili Aluminij.

Kevin Žižek Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žan Kerničnik se jezi na igralca Celja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amadej Maroša in Josip Ćalušić Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Zaradi zagotavljanja varnostne razdalje so rezervni igralci obeh ekip bili na glavni tribuni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ante Šimundža Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu