Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura in Jugoslavija sta se razšla brez zmagovalca
4. junij 1933

Za binkoštne praznike je v Murski Soboti prvič gostovala ekipa Jugoslavije iz Celja. Z Muro so se pomerili dvakrat, 4. in 5. junija 1933. V prvi tekmi, 4. junija se je tekma končala s 3:3.

Že takoj na začetku tekme je Mura prevzela vajeti igre v svoje noge in začela z obleganjem vrat Jugoslavije. Le-ti so se branili in situacije razčiščevali z auti. Ko se otresli pritiska so tudi sami večkrat poskušali, vendar so pred golom bili neučinkoviti. Prti tem sta se najbolj izkazala Laznička in Vogrinčič. Vratar Mure Ludvik Szilagyi je v prvem polčasu deloval nekoliko nezbrano in na njegov račun so gostje dosegli svoj edini zadetek v prvem polčasu, ki se je končal z 2:1 za Muro. Zanimov je bil tudi drugi polčas, ko so gledalci znova videli tri zadetke. Na koncu se je tekma končala s 3:3, za Muro pa sta zadetke dosegla Laznička in Turk. V kotih so bili boljši gostje z 1:4.

Nedeljsko tekmo si je ogledalo veliko število gledalcev, ki so videli veliko zadetkov in zelo zanimivo igro obeh ekip.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu