Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura je Ante in Ante je Mura
9. januar 2021

Ante Šimundža leta 2011, ko je nastopil svoj prvi trenerski mandat pri Muri. Fotografija je nastala avgusta 2011 na tiskovni konferenci. Z 39. leti je bil to njegov prvi samostojni trenerski posel. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Mariborski strokovnjak na klopi Mure, Ante Šimundža, ima med simpatizerji črno-belih takorekoč kultni status. Brez dvoma lahko rečemo, da je človek, ki je v zadnjem desetletju zaznamoval Muro. Velja pa tudi obratno - Mura je klub, ki je zaznamovala njega. Poleti 2021 mu poteče pogodba in že zdaj je jasno, da si bo klub prizadeval za podaljšanje sodelovanja.

Vzajemno spoštovanje

Športni direktor Denis Rajbar je za Ekipo dejal, da se do tega trenutka še niso pogovarjali z Antejem, bo pa to sledilo v bližnji prihodnosti: "Ko bo čas za to, bomo sedli in se pogovorili. Zaupamo si, se spoštujemo, takšen je dogovor. Odločitev bo njegova, vendar menim, da v Murski Soboti in v Fazaneriji uživa. Na voljo ima dobre pogoje, kakovostno ekipo, je rezultatsko uspešen, klub je urejen, poleg tega je tako rekoč doma. Mislim, da bi morala priti dobra ponudba iz tujine, da bi se odločil za odhod, in da ga v Sloveniji zanimata le Maribor in Mura. Takšen je moj občutek. Naredili bomo vse, kar je v okviru naših finančnih zmožnosti, a še enkrat, odločitev bo na koncu njegova. In mi jo bomo spoštovali," je dejal Rajbar.

Ante in Mura

Ante Šimundža je prvo tekmo na klopi Mure vodil 28. avgusta 2011. To je bila tekma Mura 05 : Domžale, ki se je končala 1:1. Muro je vodil celotno sezono 2011/2012 in jo na koncu s tretjim mestom popeljal v Evropo. Zaradi nepredvidljivih razmer v klubu se je odločil za odhod in v sezoni 2012/2013 ga je nasledil njegov dotedanji pomočnik Franc Cifer. Na črno-belo klop se je vrnil v začetku spomladanskega dela 2012/2013 in sezono oddelal do konca. Ker Mura na koncu ni dobila licence za prvo ligo je bilo slovo neizbežno.

Tretji in najdaljši mandat

Po nekajletnem igranju v četrti in tretji ligi se je Mura v sezoni 2017/2018 uvrstila v 2. ligo. Želja predsednika kluba, Roberta Kuzmiča in navijačev je bila znana - Ante Šimundža. Začel se je projekt, ki traja še danes in verjamemo, da bo trajal še nekaj časa. Dovoj zgovoren je podatek, da je Šimundža v vseh treh mandatih na klopi Mure vodil 186 uradnih tekem (prvenstvo, pokal in evropa), ob koncu letošnjega prvenstva pa jih bo presegel 200. V svoji bilanci ima 92 zmag, 44 neodločenih rezultatov in 50 porazov. Čeprav ne moremo enačiti trenerskega in igralskega poklica, bomo vseeno potegnili vzporednico. Matic Maruško in Nino Kouter sta edina aktualna igralca Mure, ki sta presegla številko 186 - nastopov za Muro seveda. Maruško jih ima 226, Kouter pa 193.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu