Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura je gostila kombinirano ekipo mariborskega Rapida
25. julij 1926

Poročilo s tekme Mura : Rapid. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Tabor, 27. julij 1926

Članska ekipa Mure je po dolgem času znova igrala nogometno tekmo. Nazadnje so na igrišče stopili 7. marca 1926, ko so se pomerili z mariborskim Merkurjem. Po več kot štirih mesecih neigranja so gostili mariborski Rapid. Končni rezultat je bil 4:4.

Mura je igrala okrepljena z nekaterimi igralci iz Čakovca in Lendave, tekmo pa je zaznamovalo nešportno vedenje gledalcev, ki so goste obmetavali s kamenjem.

Rapid je v sezoni 1925/1926 v mariborskem okrožju Slovenske republiške lige osvojil prvo mesto (Mura šesto) in bil nato v finalu poražen z ljubljansko Ilirijo.

Po dolgem času bomo v Murski Soboti gledali članski nogomet. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Mörszka krajina, 25. julij 1926

Mura gosti kombinirano moštvo mariborskega Rapida. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Mörszka krajina, 18. julij 1926

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu