Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura je gostila prvaka Grčije Panathinaikos
23. julij 2004

Na sliki od leve: Joël Epalle, Denis Žilavec in Sebastian Berko Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Drago Wernig

V zadnji pripravljalni tekmi pred pričetkom prvenstva v sezoni 2004/2005, se je Mura na Fazaneriji pomerila z grškim državnim in pokalnim prvakom Panathinakosom. Panathinakos je eden izmed najpopularnejših grških klubov in eno izmed najbolj zvenečih imen, s katerim se je Mura doslej pomerila. Glavni zvezdnik kluba je branilec Angelos Basinas, dolgoletni reprezentant Grčije.

Postavi

Mura: Pejkovič (Mujčinovič), Miše (Balažic), Bulajič, Kapič (Berko), Kokol (Mejač), Žilavec (Kulčar), Peršič, Božič, Tisnikar (Jeličić), Ipavec (Rakovič), Marić. Trener: Bojan Prašnikar.

Panathinaikos: Galinović, Raquel, Kirgiakos, Kocios, Münch, Konstantinidis, Andrić, Mitu, Epalle, Olisadebe in Konstatinou. Igrali so še: Kotsolis, Bikofski, Ntempa, Oxizoglu, Bousinakis, Henricksen in Morris. Trener: Itzak Schum

Tudi Mura je imela svoje priložnosti

Grki so do zmage prišli že v prvem polčasu, ko je po podaji Markusa Müncha zadel Joël Epalle. Mura je do največjih priložnosti prišla v drugem polčasu ko so bili najbolj aktivni Žarko Jeličić, Ermin Rakovič, Vladimir Kokol in Denis Žilavec. Tekmo si je ogledalo okrog 1500 gledalcev.

Med tednom se je z našim klubom za nadaljnje sodelovanje dogovoril Ermin Rakovič, ki bo še eno sezono nosil črno-beli dres. Za črno-bele je igral tudi srbski igralec Darko Marić, nazadnje član ciprskega kluba Anagennisi Deryneia. O njegovem nadaljnjem statusu bo odločalo vodstvo kluba. Tekmo si je ogledal tudi strateg Maribora Matjaž Kek, saj je ravno Maribor tisti s katerim se bo Mura prihodnjo nedeljo pomerila v prvem krogu novega državnega prvenstva.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu