Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura osemkrat stresla okvir vrat Građanskega
5. avgust 1934

V nedeljo, 5. avgusta 1934, je v Murski Soboti gostoval Građanski iz Čakovca. To je bila že šesta tekma med tema dvema tekmecema, končala pa se je z neodločenim rezultatom 1:1 (1:0).

Za tekmo je veljalo med domačimi ljubitelji nogometa precejšnje zanimanje. Gostje niso upravičili svojega dobrega slovesa, saj so igrali precej raztrgano in le neučinkovitosti murašev se lahko zahvalijo, da niso v Murski Soboti doživeli katastrofe. Pri Muri se je ponovila zgodba iz preteklih tekem, ko so si napadalci ustvarjali priložnosti, niso pa jih znali realizirati. Smolo Mure nazorno prikazuje dejstvo, da so kar osemkrat zadeli prečko gostujočih vrat.

V 16. minuti je branilec gostov v svojem kazenskem igral z roko. Enajstmetrovko je izvedel Kardoš, ki je streljal mimo gola. V 27. minuti pa je Muri končno uspelo - zadel je Schiller.

V drugem polčasu je Građanski igral precej bolje, zato je bila igra izenačena. Mura je izenačujoči zadetek prejela pet minut pred koncem tekme.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu