Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura pometla z Lendavo na otvoritvi njenega igrišča
14. julij 1935

Zgodovinska fotografija s prve tekme na novem lendavskem igrišču med Lendavo in Muro. Nogometaši Mure so zmagali z 2:5. Avtorske pravice: nkmura.si

Nogometaši Mure so v nedeljo, 14. julija 1935, gostovali v Lendavi in igrali prijateljsko tekmo z istoimenskim klubom. Črno-beli so zmagali z 2:5. Tekma je bila odigrana v sklopu otvoritve novega igrišča, ki so ga v Lendavi zgradili na območju takratnega živinskega trga. Igrišče na tem mestu stoji še danes, na njem pa igra tekme naslednica Lendave, Nafta.

Tekma je minila v znamenju premoči Mure, ki je bila bolj uigrana in močnejša od domačinov. Žal nam zapisnika in strelce s te tekme ni uspelo dobiti, je pa Mura igrala v svoji najmočnejši postavi, kar je razvidno iz priložene fotografije. Na drugi strani so Lendavčani morali nastopiti z igralci registriranimi za svoj klub in ne s tujimi igralci, kot so to počeli v preteklosti. V Lendavi so namreč pred kratkim ustanovili klub in se bodo v sezoni 1935/1936 prvič vključili v prvenstvena tekmovanja. Tako nas v prihajajočem prvenstvu čakajo prvi prvenstveni prekmurski derbiji. Ta tekma pa je bila deseta prijateljska tekma med Sobočani in Lendavčani od leta 1921, ko sta se kluba prvič pomerila. Boljša je Mura, ki je zmagala 5-krat, Lendava pa 4-krat. Enkrat se je tekma končala neodločeno in sicer leta 1931.

Za Muro so na tej tekmi med drugim igrali: Karel Schiller, Nikolaj Horvat, Štefan Čagran, Oton Varga, Geza Vogrinčič, Ivo Kardoš, Josip Kos, Ivan Debelak in ostali.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu