Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura z Aluminijem po sistemu toplo/hladno
4. december 2020

Kevin žižek je poskusil s škarjicami. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Zadnji krogi jesenskega dela prvenstva se igrajo praktično na vsake tri dni in črno-bele že v soboto čaka nova tekma. Tokrat se odpravljajo v goste k Aluminiju.

Črno-beli imajo z Aluminijem zelo zanimivo statistiko, skupni imenovalec vseh srečanj pa je toplo/hladno - zmaga enih ali drugih. Pravzaprav je zelo težko napovedati kdo je favorit, ne glede na stanje na lestvici. Spomnimo se prvega letošnjega domačega poraza, ko je Aluminij odnesel vse tri točke iz Fazanerije, ali pa poraza pred nekaj več kot enim letom, ko so rdeči zmagali na Fazaneriji z 2:4. Na zadnjih šestih tekmah med tema dvema tekmecema je Mura uspela zmagati le dvakrat, junija 2020, ko je premagala Aluminij v prvenstveni tekmi in nato še v finalu pokala.

S kom nad Aluminij?

V prejšnjem krogu je med vratnicama drugič zapored stal Marko Zalokar, saj Matko Obradović še vedno ni okreval po poškodbi, ki jo je staknil pred tekmo s Koprom. Zanimivo je tudi kdo bo dobil priložnost v obrambi, saj se po kartonih vrača Jan Gorenc. Bo Ante Šimundža izkoristil katerega igralca, ki je zadnje tekme preživel na klopi? Bosta priložnost dobila Žiga Kous in Klemen Šturm, ki že lep čas nista odigrala tekme? Se bo končno odprlo napadalcem? Glavna napadalca Kevin Žižek in Amadej Maroša že dolgo nista zatresla nasprotnikove mreže. Kevin Žižek je nazadnje zadel 18. oktobra in to ravno proti Aluminiju. Amadej Maroša pa je nasprotnikovo mrežo nazadnje zatresel 20. septembra proti Gorici.

Sobota ob 17.00

Tekma bo v soboto, 5. decembra ob 17.00. Na tribunah še vedno ne bo gledalcev, bo pa prenos na Planet 2. Glavni sodnik tekme bo Rade Obrenović, ki je v preteklosti že sodil dvoboj med Aluminijem in Muro. To je bilo 4. novembra 2018, ko je Mura v Kidričevem zmagala z 0:2. Bo tako tudi tokrat?

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu