Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura zaključila pokalno zgodbo
22. oktober 2020

Nogometaši Mure so že v uvodu v pokalno sezono doživeli grenak poraz. Iz pokalnega tekmovanja jih je z 2:0 izločila ptujska Drava. Črno-beli tako tekmovanje nadaljujejo le v prvenstvu.

Ptujčani, ki so zaigrali brez Antona Rogine in Svena Dodleka, so se bolje znašli na zahtevni zelenici v Športnem parku Zavrč, kjer Drava gosti svoje tekme zaradi prenove domačega igrišča. Prvi polčas ni postregel z zadetki, v drugega pa so bolje zakorakali Štajerci. Soboška obramba je na vrhu kazenskega prostora s prekrškom zaustavila prodirajočega Matica Marciusa, ki je bil zanesljiv izvajalec najstrožje kazni.

Črno-bele je nekaj minut zatem prvič rešila vratnica, na drugi strani igrišča pa se je žoga po strelu Klemna Šturma kar dvakrat odbila od prečnika ptujskih vrat. V 79. minuti pa nov šok za Muro. Nelson Temitope je najprej stresel levo vratnico, po odbiti žogi pa so Ptujčani prišli do kota. V soboškem taboru so sicer protestirali, da se nihče od igralcev Mure pri strelu Marciusa ni dotaknil žoge, a je ostalo pri kotu. Prav po njem je najvišje skočil Gabriele Piras in Prekmurci so se znašli v izgubljenem položaju.

S to tekmo je Mura doživela tretji zaporedni poraz. Dva prvenstvena (Bravo in Aluminij) in sedaj še pokalni poraz.

Tomi Horvat Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Luka Bobičanec in Drylon Kryeziu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amadej Maroša je odigral celotno tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kai Cipot med dvema igralcema Drave. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Andrija Filipović in Niko Drevenšek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu