Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura znova boljša od Jugoslavije
31. maj 1934

V četrtek, 31. maja 1933 je v Murski Sobota gostovala celjska Jugoslavija. V prijateljski tekmi so jih črno-beli premagali z 2:1 (0:1).

Začetek tekme je minil v znamenju Mure, ki je bila bolj nevarna kot Celjani. Nato so gostje počasi vzpostavili ravnotežje in obe ekipi zapravita kar nekaj lepih priložnosti. Proti koncu prvega polčasa (37. minuta) pa gostje povedejo. Po ne preveč močnem strelu Jugoslavije, žoga vratarju Mure Josipu Kosu spolzi iz rok in gostje jo potisnejo v mrežo za 0:1.

V drugem polčasu se igra Mure povsem spremeni in črno-beli postajajo nevarnejši. V 66. minuti Mura zastrelja enajstmetrovko. Deset minut pozneje, v 76. minuti pa nov strel z bele točke za Muro. Po igranju z roko, je sodnik Josip Turk upravičeno dosodil strel z enajstih metrov. Karel Schiller izenači na 1:1. V 82. minuti Mura povede na 2:1. Po lepem predložku je vnovični eksekutor Karel Schiller. Tudi po vodilnem zadetku je bila Mura boljši nasprotnik, vendar se izid več ni spremenil.

O premoči Mure govori tudi razmerje v kotih, ki je bilo 10:1 za Muro. Predstavnik Jugoslavije je po tekmi povedal: "Jugoslavija že dolgo ni zaigrala tako dobro kot danes, vendar pa je zmaga Mure povsem zaslužena, saj je imela mnogo več od igre."

To je bila že tretja tekma med Muro in Jugoslavijo. Ena se je končala neodločeno, dve pa je dobila Mura. Jugoslavija je v pravkar končani sezoni 1933/1934 igrala, tako kot Mura, v II. razredu Dravske banovine. Mura je igrala v Mariborsko - čakovečkem okrožju, Jugoslavija pa v Celjskem okrožju, kjer je zasedla 3. mesto za Olimpom (Celje) in Athletikom (Celje).

Na vabilu na tekmo lahko zasledimo, da je kot prva ekipa zapisana Jugoslavija - SK Jugoslavija : SK Mura, čeprav se je tekma igrala v Murski Soboti. Takrat je bil običaj, da so na prvem mestu vedno pisali gostujočo ekipo.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu