Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Na drugi tekmi je bil boljši Hermes
29. junij 1934

Ekipa Mure, ki je 29. junija 1934 igrala proti Hermesu. Stojijo od leve: dr. Janez Nemec, Karel Schiller, Varga, Anton Novak, Jeno Kardoš, Turk II, Ivan Debelak, Josip Turk (vodja nog. odseka). Čepijo: Nikolaj Horvat, Štefan Čagran, Geza Vogrinčič. Sedijo: Josip Videnšek, Ludvik Szilagyi in Ivo Kardoš. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jerolim Purač

Nogometaši Mure so v sklopu praznovanja desete obletnice kluba igrali dve prijateljski tekmi z ljubljanskim Hermesom. Druga tekma je bila 29. junija 1934, dobili pa so jo gostje z 1:6 (1:2). Prvič sta se ekipi pomerili 28. junija 1934, ko je bilo 1:1.

Za Muro je na tej tekmi zaigral tudi Štefan Čagran, ki pa zaradi bolezni ni mogel na igrišču dati tistega kar bi lahko. Pa tudi sicer se je pri nogometaših Mure poznala utrujenost, saj so nogometaši dopoldne nastopili na štafetnem teku skozi mesto. Utrujenost je prišla do izraza v drugem polčasu, ko so igralci Hermesa dosegli štiri zadetke.

V prvem polčasu je bila igra izenačena, napadalci na obeh straneh pa so zapravili kar nekaj lepih priložnosti. Tako kot včeraj, je tudi danes zadetek za Hermes dosegel Brodnik. Mura je nato izenačila prek Schillerja. V zadnji minuti prvega polčasa je goste v vodstvo popeljal Ložar.

Takoj po odmoru je Hermes dosegel še tretji zadetek. Murašem je nato povsem padla koncentracija in kondicija, zato so prejeli še tri zadetke.

V odmoru med obema polčasoma je potekala slovesnost na kateri so zmagovalci dvodnevnega dogajanja ob deseti obletnici Mure prejeli nagrade, sodelujoča moštva pa spominske pokale.

Pred tekmo med Muro in Hermesom sta se pomerila rezervna ekipa Mure in prva ekipa Drave. Na koncu je bilo 1:1 (1:0).Nogometaši Mure so vseskozi prevladovali, gostje pa so zadetek dosegli ob koncu tekme, ko je Mura po poškodbi Pauriča igrala le z desetimi igralci.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu