Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Na velikonočno nedeljo proti Rapidu
1. april 1934

Velikonočne praznike so muraši izkoristili za dve tekmi z mariborskim Rapidom. Foto: Murska Krajina, 8. april 1934

Na velikonočno nedeljo in ponedeljek je v Murski Soboti gostoval mariborski Rapid. Tekmi z Rapidom sta neke vrste generalki črno-belih pred nadaljevanjem prvenstva, ki se prične 15. aprila.

V nedeljo 1. aprila sta se pomerili obe najboljši enajsterici. Zmagali so gostje z 0:2 (0:1). Igro je oviral precej razmočen teren, ki je najbolj škodoval fizično slabšim murašem. V prvem polčasu sta imeli obe moštvi več zrelih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Ko je že kazalo, da bosta enajsterici na odmor odšli brez zadetkov, so gostje povedli. Desno krilo gostov, Hardinka je po lepem predložku poslal žogo mimo vratarja Mure, Kosa.

V začetku drugega polčasa so imeli gostje rahlo pobudo, plod katere je bil zadetek za 0:2. To se je zgodilo v 57. minuti. Mura je nato prešla v napad, ter resno ogorožala vrata Rapida. Zelo zrele priložnosti so zapravili zaradi nepretnosti in neučinkovitosti pred vrati gostov.

V predtekmi sta se pomerila druga ekipa Mure in kombinirano moštvo Panonije. Zeleno-beli, kot se imenuje druga ekipa Mure, so premagali mestne tekmece s 6:0 (4:0). Druga ekipa Mure je povečini sestavljena iz mladih igralcev.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu