Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Napeta tekma med Muro in Građanskim iz Čakovca
30. avgust 1936

Tekma med Muro in Građanskim iz Čakovca bi sprva morala biti odigrana 23. avgusta 1936, vendar je bila zaradi slabega vremena preložena za teden dni. Čakovčani so v Murski Soboti gostovali s prvo in rezervno ekipo. Obakrat so zmagali gostje z 2:3.

Pred pričetkom tekme je predsednik gostov g. Jelačić Muri izročil zastavico, predsednik Mure Josip Lipič pa se mu je oddolžil z lepim šopkom nageljnov. Sicer pa so gledalci v lepem vremenu spremljali napeto in kakovostno predstavo obeh ekip. Na začetku tekme so imeli gostje več od igre in povedli z 0:1. Mura nato doseže dva zadetka in povede z 2:1. Črno-beli so dosegli še tretji zadetek, ki pa ga je glavni sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil. Proti koncu polčasa so gostje izenačili in postavili izdi polčasa 2:2.

V drugem polčasu so domači prevzeli iniciativo in so gospodarili do konca tekme. Muro je zapustila tudi sreča, saj so nekajkrat zadeli prečko, zastreljali pa so tudi enajstmetrovko. Proti koncu tekme so gostje dosegli še tretji zadetek, pri čemer je žoga vratarju Mure spolzela iz rok v mrežo.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu