Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Odzivi po tekmi Mura : Aarhus
18. september 2020

Po koncu tekme je v improviziranem medijskem središču (šotor med glavno in severno tribuno) potekala novinarska konferenca. S tabora Mure sta se je udeležila trener Ante Šimundža in strelec prvega zadetka Jan Gorenc.

Ante Šimundža: "To je bila zelo težka tekma, ampak ravno tako smo pričakovali. Igrali smo displinirano, bojevito, dosegli tri zadetke in na koncu zasluženo zmagali. Dobro smo analizirali Aarhus, vedeli smo njihove dobre in slabe lastnosti. Presenetili so nas le s postavitvijo Backmana na štopersko pozicijo. Na koncu je bila to voda na naš mlin. Igrišče je bilo odlično, tekma prava, termin pravi, manjkalo je le še 5000 ljudi."

Jan Gorenc: "V uvodu smo videli enakovredno tekmo z nekaj manjšimi priložnostmi na obeh straneh. Nato smo uspeli zadeti v pravem trenutku in na odmor smo šli z golom prednosti. V drugem polčasu smo nastopili še bolj motivirani, znova zadeli in na koncu potrdili našo zmago."

Tiskovno konferenco bi morali imeti tudi gostje iz Aarhusa, vendar je niso pripravili. Kaj je temu vzrok nismo uspeli izvedeti, najverjetne pa je temu botrovalo njihovo razočaranje po tekmi. Nekaj izjav smo lahko prebrali v danskih medijih.

Trener Aarhusa, David Nielsen je dejal: "Zelo smo razočarani, ker se nam ni uspelo uvrstiti v naslednji krog. Rad bi se tudi opravičil za to, da nismo pokazali vsega kar znamo. Enostavno nismo bili dovolj dobri. Mura ni slaba ekipa, nam pa se je med tekmo zgodilo kar precej slabih zadev. Rekel bi, da nam je zmanjkalo tistih zadnjih pet odstotokov, da bi uspeli premagati dobro Muro."

Za časnik EkipaSN je komentar dal tudi selektor slovenske nogometne rezprezentance Matjaž Kek: "Rad bi izpostavil Muro, rad bi ji na tem mestu čestital, rad bi poslal to sporočilo, ker si ga več kot zasluži. Navdušili so me, res so me navdušili. In ne govorim samo o rezultatu, rezultat je bil posledica stvari, ki so me navdušile še bolj. Z navdušenjem spremljam celoten širši koncept, ki so ga postavili v Murski Soboti, v kontekstu te tekme pa je bil čisti užitek gledati, kako so se spravili k zadevi, kako so se tokratne naloge lotili, kako so na vsaki točki te svoje misije komunicirali, vedeli, kaj hočejo, imeli pred očmi cilj. A spremljal sem jih tudi po tekmi – in tudi tu so navdušili s tem, na kakšen način so ostali mirni, kako so se obnašali, kako so veliko zmago sprejeli in pospremili. Evo jim nagrada, velika nagrada! PSV. To je velik klub, morda je na tej točki tekmovanja to največja mogoča nagrada. Vem, da je denar pomemben, a to je nagrada, ki je večja od nekaj sto tisoč evrov, ki jih bodo dobili. Nogometno gledano, je to top, nogometno gledano, je to tisto, kar so dobili zato, ker si tega ne bi mogli bolj zaslužiti."

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu