Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Pred tekmo Mura : Rapid
24. maj 1931

Nogometaši Mure bodo v nedeljo, 24. maja 1931 igrali prijateljsko tekmo proti rezervni ekipi mariborskega Rapida. Rapid je v pravkar končani sezoni 1930/1931 zasedel 3. mesto v I. razredu mariborskega okrožja Ljubljanske nogometne podzveze.

Za nogometaše Mure je to prva tekma po več kot enem letu. 11. maja 1930 so se pomerili proti Železničarju. Tekmo pričakuje celotno mesto, saj v klubu verjamejo, da bo ravno ta tekma postala mejnik v športni zgodovini kluba. Po reorganizaciji nogometnega odseka se je v klub vključilo več mladih igralcev, željnih dokazovanja.

Mura želi v prihodnosti dokazati, da klub ni le namizni tenis ali hazena in da si Murska Sobota kot gospodarski in kulturni center Prekmurja zasluži dober nogomet.

Tekmo bo sodil Franc Ramovž, ki je pred dnevi kot prvi Prekmurec naredil izpit za nogometnega sodnika. Ramovž je bil eden izmed ustanoviteljev športnega kluba Mura, načelnik nogometnega odseka in podpredsednik kluba.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu