Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Prijateljski dvoboj med Muro in Laškim
31. maj 1936

Pozdrav vodij obeh ekip in menjava zastavic na tekmi Mura : Laško (31. maj 1936). Prvi z leve je Janez Nemec, vodja nogometnega odseka pri Muri. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jerolim Purač

Na binkoštno nedeljo, 31. maja 1936, je v Murski Soboti gostovala ekipa SK Laško. Na prijateljski nogometni tekmi so bili boljši muraši s 4:0. Ob polčasu je bilo 1:0.

To je bila prva tekma med tema nasprotnikoma. Tako kot Mura igra tudi Laško v II. razredu, le da nastopa v skupini Litija - Laško, Mura pa v Štajersko - prekmurski skupini. V letošnji sezoni so zasedli prvo mesto v svoji skupini.

Mura je nastopila z nekaj rezervnimi igralci, zato igra in tudi rezultat nista bila taka kot je pričakovalo občinstvo. Gostje so izvedli nekaj letih kombinacij, vendar so bili na trenutke nespretni pred vrati Mure. Pri Muri je bil na sredini najboljši Štefan Čagran, v napadu pa Jeno Kardoš, ki je dosegel vse štiri gole.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu