Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Prva zmaga nad Rapidom
27. avgust 1933

Nogometaši Mure so v nedeljski prijateljski tekmi z 2:1 premagali mariborski Rapid. To je bila prva zmaga Mure nad tem mariborskim klubom.

V prvih minutah tekme je igra potekala med obema kazenskima prostoroma. V 14. minuti je Mura po lepi kombinaciji povedla z 1:0. Vodilni zadetek črno-belih ni uspaval. Še naprej so oblegali vrata gostov, vendar so bili branilci Rapida vselej na mestu. Nato sta se pri Muri poškodovala levo krilo in centerhalf (libero), tako, da je Mura nekaj časa igrala le z desetimi igralci. To bi mariborčani skoraj izkoristili, saj so zastreljali enajstmetrovko. Prvi del se je tako končal z 1:0 za Muro.

Gostje so v 58 minuti izenačili na 1:1. V 82. minuti je Mura povedla iz enajstmetrovke. Tudi po vodilnem zadetku je bila Mura boljša in gostje so lahko zahvalijo svojemu branilcu, da niso doživeli hujši poraz. Končni rezultat je tako ostal 2:1.

V predtekmi sta se srečali ekipi Drava Ormož in druga ekipa Mure. Zmagali so muraši s 4:1.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu