Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Remi v črno-belem Ljudskem vrtu
23. februar 2019

Stojijo od leve: Špiro Peričić, Rok Sirk, Armin Čerimagić, Dean Šafarić, Luka Šušnjara, Klemen Pucko, Aleksandar Bošković, Matic Maruško. Čepijo in sedijo od leve: Jon Šporn, Luka Bobičanec, Žan Karničnik, Nino Kouter, Žiga Kous, Matko Obradović, Klemen Šturm, Tomi Horvat, Nik Lorbek in Amadej Maroša. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Da je Mura v tej sezoni neugoden tekmec za vodilni Maribor, se je pokazalo tudi tokrat v praktično polnem Ljudskem vrtu. Potem ko je na prvi tekmi na tem stadionu igrala 0:0 in je v Fazaneriji slavila s 4:1, je tokrat prav tako odnesla točko. Lahko bi še kakšno več, če ne bi Maribor dosegel spornega zadetka za izenačenje. Kljub temu pa so izbranci Darka Milaniča (zaradi kazni je manjkal Luka Zahović), ki so bili v celotni gledano podjetnejši, končali niz petih zmag. Na drugi strani so Sobočani prišli do pomembne točke, znova pustili dober vtis in pokazali, da so resen kandidat tudi za zgornji del lestvice.

Mariborčani so bili večji del prvega polčasa boljši tekmec, imeli pobudo, a te jim ni uspelo unovčiti, pa čeprav so imeli predvsem v 18. minuti izjemno priložnost za vodstvo. Takrat je po kotu Saša Ivković, pred tekmo je dobil priznanje navijačev Vijol'čni bojevnik za leto 2018, dobro sprožil z glavo, toda Matko Obradović je izvrstno posredoval in žogo odbil. Do nje je nato prišel še Felipe Santos, a tudi njegov poskus je bil plen Murinega vratarja. Ta se je izkazal tudi v 43. minuti po poskusu z glavo Dina Hotića.

Mura, pri kateri je med drugimi manjkal kaznovani Alen Kozar, se je v drugi polovici polčasa malce otresla pritiska in imela izvrstno priložnost v 27. minuti, ko je streljal Luka Šušnjara, na golovi črti pa je žogo odbil Aleksander Rajčević. Šušnjara je bil neuspešen tudi v 44. minuti s strelom od daleč.

Že v 35. minuti je moral Darko Milanič opraviti prvo menjavo, seznamu poškodovanih, na katerem so Jan Mlakar, Gregor Bajde, Marko Šuler in Martin Milec, se je pridružil še Mitja Viler.

V 52. minuti so se razveselili številni soboški navijači, teh se je zbralo več kot 2000, ko je Kenan Pirić žogo odbil le v bližino gola, Rok Sirk je nato z glavo žogo poslal v prečko, odbito žogo pa je mrežo prav tako z glavo pospravil Amadej Maroša.

Dobrih deset minut pozneje so domači izenačili, ko je Aleks Pihler streljal, žoga je po odboju od enega domačih nogometašev prišla do Marcosa Tavaresa (ta je bil globoko v prepovedanem položaju), ta pa jo je pospravil v mrežo za svoj 147. prvoligaški zadetek, sedmega v sezoni.

V 73. minuti so znova zagrozili črno-beli, ko je z roba kazenskega prostora le za malenkost zgrešil Žan Karničnik. Tega je malo pozneje v kazenskem prostoru malce po stopalu kresnil Denis Klinar, a se sodniki niso odločili za najstrožjo kazen. V zadnjih minutah pa je bilo dogajanje ob sicer glasnih navijačih mirnejše, tako da sta si ekipi razdelili plen.

Uspešno posredovanje vratarja Mure Matka Obradovića. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Denis Klinar in Luka Šušnjara. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pogled s stare glavne tribune v Ljudskem vrtu. Severna tribuna (levo) je bila vsa v črno-belem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pogled na zelenico s črno-belega sektorja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Staro in mlado z obeležji Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Črno-bela vojska. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Črno-bela vojska. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pozdrav navijačem po koncu tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Skupinska fotografija pred zvestimi navijači. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Šov Black Gringosov na severni tribuni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Vojska navijačev na severni tribuni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Klemen Šturm in njegova izbranka. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu