Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Še drugič letos je prekmurski derbi pripadel Muri
8. september 1934

Nogometaši Mure so se še drugič letos pomerili z Lendavo, ki se pripravlja na ustanovitev svojega športnega kluba. Tokrat je bila tekma v Murski Soboti, znova pa so jo dobili sobočani s 5:3 (2:2).

V začetku prvega polčasa so gostje prevzeli pobudo in izvedli kar nekaj nevarnih akcij. Nato so vajeti igre počasi prevzemali muraši in v 15. minuti je z volej udarcem zadel Ivan Hojer. Gostje so izenačili v 20. minuti, muraši pa znova povedli v 26. minuti, ko je zadel Milan Šerbec. Lendava je nato uspela izenačiti v 33. minuti in postavila izid polčasa 2:2.

V drugem delu igre je Mura goste povsem potisnila na svojo polovico, izvrstno delo pa so pri Muri opravljali halfi (igralci sredine igrišča), predvsem Nikolaj Horvat. V 56. minuti je Muro iz enajstmetrovke v vodstvo popeljal Karel Schiller. Mura je četrti zadetek dosegla v 62. minuti, ko je drugi zadetek na tekmi dosegel Ivan Hojer. Eden izmed najboljših igralcev na tekmi, Nikolaj Horvat, je v 73. minuti povišal vodstvo na 5:2. Lendavčani so tretji zadetek dosegli pet minut pred koncem srečanja.

Kot smo že omenili so bili pri Muri najboljši halfi, odlikoval pa se je tudi mladi Hojer, ki ima dobro "plasirane strele". Gostje so se odlikovali po dobri obrambi in krilski vrsti.

Po nogometni tekmi se je vršila še kegljaška tekma med omenjenima kluboma, ki se je končala z rezultatom 183:155 za Muro.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu