Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Še zadnje dejanje leta - gostovanje v Celju
19. december 2020

Amadej Maroša in Josip Ćalušić Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V nedeljo bo za Muro na sporedu še zadnje dejanje v tem letu - prvenstveni obračun v Celju. S to tekmo vstopamo v tretjo četrtino prvenstva, tekme pa se igrajo tako pozno kot še nikoli doslej. Še nikoli namreč Mura ni igrala prvenstvenih tekem ob koncu decembra.

Izenačena tekmeca

Celje in Mura sta se letos srečala že dvakrat. V 1. krogu so črno-beli v Celju z zadetkoma Koutra in Bobičanca zmagali z 0:2, v 10. krogu pa je bilo na Fazaneriji 0:0. Celje in Mura sta ena izmed najbolj tradicionalnih tekmecev v Sloveniji. Njuni prvi obračuni segajo v čas med obema vojnama oz. če smo čisto natančni v prvo murino sezono, 1924/1925. Takrat so na prijateljski tekmi v Murski Soboti zmagali Celjani z 0:5. Tekmeca sta se nato večkrat srečevala v nekdanji Slovenski ligi, v samostojnem državnem prvenstvu pa sta se pomerila 57-krat. Statistika je zelo izenačena, saj beležimo 23 zmag Mure in 21 zmag Celja.

Mura dobiva staro igro, dobiva pa tudi gole

Nogometaši Mure so na zadnjih tekmah znova našli igro in občutke z začetka sezone, so pa po drugi strani začeli prejemati tudi zadetke, ki so vodili v neugoden rezultat. Na zadnji tekmi v Mariboru je Ante Šimundža v ogenj poslal pričakovano enajsterico, tokrat pa bo moral opraviti zamenjavo na sredini igrišča, saj bo zaradi kartonov manjkal Luka Bobičanec. Na sredini lahko igra tudi Marko Brkić, ki pa ga na tekmi proti Mariboru ni bilo niti na klopi. Bo Lukino mesto na sredini zapolnil kateri izmed drugih stadardnih igralcev? Ostale linije so več ali manj standardne. Na drugi strani so Celjani dosegli dve zaporedni zmagi, saj so z 2:0 premagali Gorico in Koper, pred tem pa remizirali z Olimpijo. Igrajo podoben sistem kot Mura, s štirimi v obrambi in triom na sredini. S petimi zadetki sta najbolj nevarna Dangubić in Kuzmanović.

Še vedno brez gledalcev

Glavni sodnik tekme bo Roberto Ponis, za katerega bo to prvi dvoboj med Celjani in Sobočani. Muri je nazadnje sodil 13. septembra, ko so črni beli v Stožicah igrali proti Olimpiji 0:0. Ponis je eden izmed veteranov slovenskih zelenic, saj je prvo tekmo Muri sodil že avgusta 2006 v Zagorju. To bo njegova enajsta tekma, ki jo bo sodil Muri. Zaradi epidemije in prepovedi zbiranja, bo tudi tokratna tekma brez gledalcev. Prenos bo v nedeljo, 20. decembra 2020 ob 15.00 na Planet 2.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu