Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Sestanek pred ustanovitvijo športnega kluba Mura
24. junij 1924

Prvi sestanek prijateljev športa. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Mörszka krajina, 29. junij 1924

24. junija 1924 je bil v Murski Soboti sestanek prijateljev športa, na katerem so sklenili ustanoviti športni klub Mura. Vsled tega je bil izvoljen šestčlanski pripravljalni odbor. Predsednik je g. Košir, tajnik Lipics, blagajnik Šiftar, gospodar Legenstein in odbornika Gregorič ter Arvai. Prioriteta kluba je sestava nogometnega moštva. Pod okriljem kluba bi delovali še hazena, tenis, kolesarjenje in lahka atletika.

Eden od ciljev kluba je oživitev prepotrebne družabnosti. Glede na obiskanost tega prvega sestanka, se za prihodnost kluba ni bati. Klub prosi vse igralce, da se prijavijo pri g. Lipicsu.

Želja pripravljalnega odbora je čimprejšnji občni zbor, tako da bo klub lahko še to sezono nastopal v konkurenci ostalih klubov.

V pripravljalnem odboru sta dva člana, ki sta že delovala v Football klubu Mura - Lipics in Arvai. Oba sta bila v prejšnjem klubu odbornika.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu