Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Tekma preobratov je pripadla Austrii
9. avgust 1936

V drugi mednarodni tekmi to poletje je Mura gostila Austrio iz Gradca. To je bil drugi spopad teh dveh ekip v zgodovini obeh klubov. Z eno izmed boljših ekip v Avstriji so se črno-beli dobro kosali in po preobratu izgubili s 4:6. Ob polčasu je bilo 2:2. Gostje so po koncu tekme pohvalili ekipo Mure in stadion, ki mu v Gradcu ni para.

Muraši so predvsem do polovice II. polčasa igrali zelo lepo in držali aktiven rezultat. Igrali so z velikim elanom in požrtvovalnostjo, medtem ko so bili gostje tehnično boljši. Povedli so gostje, Mura pa je nato izenačila in povedla na 2:1. Izenačujoči zadetek je padel ob koncu prvega polčasa.

V drugem polčasu je Mura diktirala oster tempo. V lepi priložnosti se je znašel Kukovec, ki je pred golom podal do Bosine. Slednji zapravi idealno priložnost za povišanje vodstva. Sledi bomba Hojerja, ki strelja za las mimo vrat. Muraši niso popustili in so kaj kmalu dosegli tretji in nato četrti zadetek za 4:2. V kazenskem prostoru Mure nato Videnšek igra z roko in gostje iz enajstih metrov znižajo na 4:3, kmalu pa tudi izenačijo na 4:4. Glavni sodnik je nato izključil igralca Mure Schrimpfa, kar gostje izkoristijo in z lahkoto dosežejo še dva gola za končnih 4:6.

Po koncu tekme je bil zaradi izključitve kazenskemu odboru LNP predan Franc Schrimpf. Takratni kazenski odbor je kot danes (2021) disciplinska komisija NZS, ki obravnava in določa kazni pri izključitvah igralcev. Zaradi izgredov na tekmi pa so bili kazenskemu odboru predani tudi nekateri člani upravnega odbora Mure in sicer Koloman Hirschl, Ludvik Hojer in Raoul Peterka.

 

 

 

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu