Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Tudi v ponedeljkovi tekmi je bil Rapid boljši od Mure
2. april 1934

Velikonočne praznike so muraši izkoristili za dve tekmi z mariborskim Rapidom. Foto: Murska Krajina, 8. april 1934

Na velikonočno nedeljo in ponedeljek je v Murski Soboti gostoval mariborski Rapid. Tekmi z Rapidom sta neke vrste generalki pred nadaljevanjem prvenstva, ki se prične 15. aprila.

Tako kot v nedeljski, je Rapid slavil tudi na ponedeljkovi tekmi. Tokrat je bilo 3:6 (2:2). Mura je tekmo igrala v nespremenjeni postavi, medtem ko je Rapid v igro vključil pet novih, spočitih igralcev. Posledica tega je bila, da domačini, predvsem v drugem polčasu, niso zdržali tempa gostov. Zadnje tri zadetke je Mura namreč prejela v zadnjih desetih minutah tekme.

Prvi so povedli domačini, ko je v 8. minuti zadetek dosegel Novak. Že v naslednji minuti je Rapid izenačil in nato v 16. minuti povedel. Mura je izenačila v 39. minuti, ko je zadel Debelak. V drugem polčasu so gostje povedli v 55. minuti, še v isti minuti pa je Varga z lepim volej udarcem izid izenačil na 3:3. Zadnje tri zadetke so gostje dosegli ob koncu tekme, ko so domačinom pošle moči.

V predtekmi sta se pomerili dve ekipi Mure: rumeni beli in zeleno beli. Zmagali so rumeno beli s 4:3 (2:0).

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu