Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

V Murski Soboti bo kmalu nastal športni klub Mura
8. junij 1924

Prvi zapis o tem, da bo v Murski Soboti nastal športni klub Mura. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Mörszka krajina, 8. junij 1924

V Murski Soboti je 9. avgusta 1921 nastal Football klub Mura, ki je deloval slab mesec dni, do 4. septembra 1921, ko je odstopilo vodstvo kluba, na čelu s predsednikom Plaskanom. Ta klub je nastal v zelo občutljivem obdobju, ko se nekateri prebivalci Murske Sobote niso mogli sprijazniti z dejstvom, da je Prekmurje pripadlo Sloveniji oz. Jugoslaviji in ne Madžarski. Na vrhu tega so predvsem madžaroni, ki so povzročili razprtije v klubu, tako da je odstopno izjavo podal predsednik kluba, ki je bil po narodnosti Slovenec. Njemu so potem sledili še nekateri drugi člani vodstva, kar je pomenilo konec kluba.

Po tem obdobju je organizirano nogometno življenje v Murski Soboti zamrlo. Skoraj tri leta po tem dogodku (8. junij 1924), lahko preberemo zapis v Mörszki krajini, da bo Murska Sobota oživila razpadli nogometni klub, ki bo deloval v okviru športnega kluba Mura. Poleg nogometa bo pod okriljem kluba tudi ženska športna dejavnost. Eden od ciljev kluba je igranje moštev v organiziranih tekmovanjih. Njegov predhodnik, Football klub Mura, je igral le prijateljske tekme, nikoli se ni vključil v organizirana tekmovanja.

Kot navajajo v članku, bo kmalu volilni občni zbor, kjer bodo člani izvolili novo vodstvo.

Opomba: zapis iz časopisa je v madžarščini. Mörszka krajina je leta 1924 izhajala v prekmurščini, deloma v madžarščini.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu