Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Vinčiću znova Mura : Domžale
11. december 2020

V čast pokalnim prvakom so nogometaši Domžal črno-belim pripravili špalir. To je bilo 28. junija 2020. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Do konca jesenskega dela prvenstva bodo črno-beli igrali še tri tekme. Prva bo že v nedeljo, 13. decembra, ko na Fazanerijo prihajajo Domžale. To bo tudi zadnja tekma v Murski Soboti letos, saj nato sledita še dve gostovanji, v Mariboru in Celju.

Oba kluba prihajata v tekmo s podobno popotnico. Domžale so se, po slabšem štartu v prvenstvo, v zadnjih tekmah precej dvignile in nanizale kar nekaj dobrih rezultatov. Podobno lahko rečemo tudi za našo Muro, ki je po seriji slabših rezultatov, zopet ujela zmagovalni ritem. Čeprav za slovensko prvenstvo statistika ne velja kaj prida, ker lahko vsak premaga vsakega, jo vseeno omenimo. Le ta je krepko na strani črno-belih, ki so doslej dobili 17 prvoligaških obračunov, Domžale pa več kot pol manj, 8. Res pa je tudi, da so domžalčani dobili zadnji obračun na Fazaneriji, ki je bil odigran nekaj dni po lanskem pokalnem slavju Mure.

S kom v tekmo?

To težko rečemo za Muro, ker iz kluba ne prihajajo informacije o poškodovanih igralcih. Tako ne moremo z zagotovostjo trditi ali bo nared Matko Obradović, v kakšnem stanju je Alen Kozar in ali je še kateri od igralcev poškodovan. Več lahko zasledimo v medijih, ki pokrivajo dogajanje v Domžalah. Pri rumenih so poškodovani Slobodan Vuk, Gaber Dobrovoljc in estonski reprezentant Mattias Käit. Jasno je tudi, da nobena izmed ekip nima kaznovanih igralcev zaradi kartonov.

Še vedno brez gledalcev in znova z Vinčićem

Tekmo bo sodil naš mednarodni sodnik Slavko Vinčić, ki je dvoboj med tema tekmecema sodil že 7-krat. Nazadnje je to bilo junija letos, na zadnji medsebojni tekmi na Fazaneriji, ki so jo dobili domžalčani z 0:1. Ker v Sloveniji še vedno vlada skoraj popolno zaprtje države in prepoved zbiranj, bo tekma odigrana brez gledalcev. Prenos bo v nedeljo, 13. decembra ob 16.00, na Planet 2.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu