Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Z ničlo v obrambi do točke
7. november 2020

* Stadion Rajka Štolfe, brez gledalcev, sodniki: Vinčić, Kovačič, Povšnar.
* Strelci: /.
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Zebić, Grobry, Mihaljević, Kouao (od 46. Salkić), Djalo Aldair (od 78. Stančič), Babić (od 90. Stanković), Rovas (od 62. Sever).
* Mura: Obradović, Šturm, Lovrić, Karničnik, Kous, Horvat, Kozar (od 18. K. Cipot, od 85. Žižek), Kouter, Filipović (od 69. Maruško), Bobičanec, Maroša.
* Rumeni kartoni: Nemanič, Ristić, Zebić; Šturm, Bobičanec.
* Rdeči karton: Ristić (82.).

Vodilna Mura je gostovala v sežanski trdnjavi, kjer domača ekipa doslej ni oddala niti točke. A ta niz se je končal, Prekmurci so namreč osvojili točko in se vsaj začasno obdržali na vrhu lestvice. Tabor, ki je izgubil prvo medsebojno tekmo sezone z Muro, ostaja peti, je pa že tri tekme brez zmage.

Ekipi sta v prvem polčasu prišli do kar precej strelov (domači pet, gosti sedem). Medtem ko so bili pri Muri z izjemo enega, ki ga je sprožil Žiga Kous (ta je tudi v 34. minuti za malo zgrešil od daleč), vsi premalo natančni, pa so bili nevarnejši sežanski poskusi.

Že v tretji minuti je Matko Obradović moral posredovati po sicer prešibkem strelu iz bližine Dominika Mihaljevića, v 20. po poskusu Djala Aldairja, v 35. Maria Babića, ki pa je streljal precej z desne, in tudi v 38. po dotlej najbolj nevarnem strelu Djala Aldairja.

Po mirnejšem uvodu v drugi polčas je Nino Kouter v 56. minuti malce z leve zadel zunanji del mreže domačih vrat, v 58. je bil od daleč nenatančen Kevin Doukoure Grobry, v 62. pa je Jan Koprivec brez posebnih težav ustavil poskus Žana Karničnika.

Šest minut pozneje je imela Mura eno lepših priložnost, ko je Amadej Maroša s preigravanjem lepo prišel do strela s 13 metrov, izkazal pa se je domači čuvaj mreže Koprivec.

V 80. minuti so se domači po odbijanju in izbijanju veselili zadetka, ki ga je dosegel Mihael Briški, a je bil ta v prepovedanem položaju.

V 82. minuti pa je Tabor doživel nov udarec, saj je bil po drugem rumenem kartonu izključen Marko Ristić, ki je s komolcem udaril Kaija Cipota. Številčne prednosti pa v zadnjih minutah Muri ni uspelo unovčiti.

Tabor bo v 12. krogu 21. novembra gostoval v Kidričevem, Mura pa bo gostila Olimpijo.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu