Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. V kolikor opazite napačen podatek ali posedujete kakršenkoli podatek, ki ni objavljen, vas prosimo, če nam ga pošljete. Lahko je to časopisni izrezek, fotografija, vstopnica s tekme ... Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

prijateljska tekma

12. avgust 2020, 19:00

Maribor - Ljudski vrt

maribor_logo.png 3
Maribor
mura_logo.png 1
Mura
Kronološki zapisi

1 Po skoraj letu dni se je na igrišče vrnil Alen Kozar (14. avgust 2020)

2 Poraz v zadnjih sekundah (12. avgust 2020)

Po skoraj letu dni se je na igrišče vrnil Alen Kozar
Datum: 14. avgust 2020

V sredo je minilo natanko 325 dni odkar je Alen Kozar odigral zadnjo tekmo. Kapetana je nato zaustavila poškodba kolena, po dolgotrajni rehabilitaciji pa se je na igrišče vrnil v Ljudskem vrtu, kjer smo v sredo odigrali pripravljalno tekmo z Mariborom.

»Ob vrnitvi na igrišče so me navdajali različni občutki. Lepo se je vrniti na zelenice po tako dolgi odsotnosti. Seveda je drugače igrati na tekmi, kot na treningu. Ponovno se bo potrebno navaditi na to, da je igra hitrejša, da je več agresivnosti. Toda tudi to bo prišlo z minutami, ki jih bom prebil na igrišču,« pravi kapetan. Ta poudarja, da je tudi ob vrnitvi treba iti korak za korakom, da ne bi preveč obremenjeval kolena.

Strahu pred obnovitvijo poškodbe ni, tudi v duelih na srečanju o tem ni razmišljal. »Je pa seveda potrebno nekoliko previdnosti, da ne greš v duele, ki so na meji. Koleno in mišice so stabilne, skozi igro pa bo prišla še dodatna samozavest. Vesel sem, da lahko ponovno igram,« je po današnjem treningu povedal Kozar.

Prestavitev prvenstva mu je dala dodatnih deset dni za pripravo. »V danem trenutku je meni prestavitev prišla prav, saj sem tako tudi dobil nekaj minut na tekmi z Mariborom, sicer ne bi bil v kadru. Na žalost je situacija takšna kot je, za ekipo pa nikoli ni dobro, ko en dan pred tekmo izveš, da se vse skupaj zamakne. Toda iz tega moramo potegniti največ  in se kar se da dobro pripraviti na začetek prvenstva,« zaključi kapetan.

Poraz v zadnjih sekundah
Datum: 12. avgust 2020

Nogometaši Mure so se danes na prijateljski nogometni tekmi v Ljudskem vrtu pomerili z Mariborom. Končni rezultat je bil 3:1 za Maribor. Ob polčasu je bilo 1:0. V 31. minuti je zadel Aljoša Matko, na 1:1 pa je v 48. minuti izenačil Andrija Filipović. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala z neodločenim rezultatom, so domačini v zadnjih sekundah tekme dosegli dva zadetka. Najprej je z bližine Zalokarja premagal Rudi Požeg Vancaš (91. minuta), nato pa je končni rezultat v 93. minuti s strelom z glavo postavil Marcos Tavares. Muro je vodil Ante Šimundža, Maribor pa Sergej Jakirovič.

Mura je igrala v postavi: Obradović (od 62. Zalokar), Karničnik, Maruško (od 75. Kaučič), Gorenc (od 67. Kosi), Šturm (od 75. Štrakl), Kouter (od 75. Cipot T.), Horvat (od 67. Kozar), Filipović (od 67. Cipot K.), Bobičanec (od 75. Brkić), Šušnjara (od 46. Kous), Maroša (od 67. Žižek).

Nogometaši Mure so prvič igrali v novih dresih.

vrh

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu