Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. V kolikor opazite napačen podatek ali posedujete kakršenkoli podatek, ki ni objavljen, vas prosimo, če nam ga pošljete. Lahko je to časopisni izrezek, fotografija, vstopnica s tekme ... Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

prijateljska tekma

3. julij 1921

Murska Sobota - športni trg

0
Mura
7
D.S.C.
Kronološki zapisi

1 Prva nogometna tekma v Murski Soboti (3. julij 1921)

Prva nogometna tekma v Murski Soboti
Datum: 3. julij 1921

3. julija 1921 je bila v Murski Soboti odigrana prijateljska tekma med kluboma Mura in D.S.C. Zmagali so gostje z 0:7 (0:4). Obenem je to bila prva tekma med Sobočani in Lendavčani. Dvoboji med tema ekipama so kasneje prerasli v veliko rivalstvo, pogosto zaznamovano z incidenti in različnimi napetostmi.

Kot poroča Prekmurski Glasnik, je bila tekma odigrana v močnem dežju, porazu pa je najverjetneje botrovalo pomanjkanje treninga. Trener Mure je bil Gregorović, nekoč odličen igralec zagrebškega Gradjanskega. Za Muro so med drugim igrali Šimon, Janža, Haužer, Kardoš in Šiftar.

Po tekmi je bila v prostorih Dobraija (danes 2020 je tam Zvezda) in Kemenyja (danes 2020 je tam stavba Pošte Slovenije) veselica.

Nogomet so v Murski Soboti verjetno ljubiteljsko igrali že prej, prav ta tekma pa je po doslej znanih podatkih prva dokumentirana nogometna tekma v Murski Soboti. Mura se je takrat imenovala Football klub Mura. Tekmo z Lendavčani je Mura po vsej verjetnosti igrala, ko še ni bila ustanovljena. Prvi zapisi o volilni seji Football kluba Mura namreč segajo v 9. avgust 1921. Na drugi strani je bil D.S.C (Dolnjelendavski Sport-Club) ustanovljen 1913 kot madžarski nogometni klub.

Opomba: Čeprav v članku navajajo zmago Mure s 7:0, je glede na opis tekme zmagala D.S.C. V tistih časih so tekme navajali tako, da so najprej napisali gostujočo ekipo in nato domačo.

vrh

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu