Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. V kolikor opazite napačen podatek ali posedujete kakršenkoli podatek, ki ni objavljen, vas prosimo, če nam ga pošljete. Lahko je to časopisni izrezek, fotografija, vstopnica s tekme ... Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

prijateljska tekma

21. avgust 1921

Murska Sobota - športni trg

Mura
csk_80.png
Čakovečki S.K.
Namesto tekme s Čakovečkim športskim klubom tekma z Old boy-i
Datum: 21. avgust 1921

Nogometaši Mure bi morali 21. avgusta 1921 igrati tretjo prijateljsko tekmo in sicer proti Čakovečkemu športskemu klubu. Zaradi splošnega žalovanja je bila tekma odpovedana. 16. avgusta je namreč umrl Kralj Peter I. Karadjordjevič.

Namesto te tekme je bila na sporedu trening tekma med Muro in t.i. Old boy-i. Ker slednji niso imeli dovolj igralcev je nekaj murinih igralo za Old boy-e. Gledalci so tako videli tekmo med Muro I in Old boy-i, okrepljenimi z nekaj igralci Mure. Pri Muri I je dobro igral Laci Kardoš (center), pri Old boyih pa so si pohvalo prislužili Lipič, Bencik, Vinci in Rengjeo. Na koncu je bil rezultat 8:0 (3:0) za Muro I, od tega je šest zadetkov dosegel Laci Kardoš, po enega pa Emerik Šiftar in Jože Haužer. V sončnem vremenu se je na Športnem trgu zbralo lepo število gledalcev.

vrh

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu