Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

1926/1927

Nogometaši Mure bi morali v sezoni 1926/1927 tekmovati v I. razredu mariborskega okrožja Ljubljanske nogometne podzveze, vendar so se tekmovanju odpovedali. Vzrok so težave z igralci, saj so se nekateri od dosedanjih igralcev odselili v druge kraje. Klub je veliko upov polagal na juniorsko ekipo, ki je v tem tekmovalnem letu igrala kar nekaj prijateljskih tekem in bi naj v prihodnje predstavljala okostje članske ekipe.

V celi sezoni je člansko moštvo igralo dve prijateljski tekmi z Rapidom (4:4) in Merkurjem iz Maribora, ki so ga premagali z visokih 7:0. Prvo prvenstveno tekmo bi morali igrati 26. septembra 1926 v Murski Soboti proti Ptuju, vendar ta tekma ni bila nikoli odigrana. Aprila 1927 je Mura poslala dopis na vodstvo tekmovanja, naj ji dovoli igrati tekme v spomladanskem delu sezone. Na koncu je Mura ostala le pri dveh prijateljskih tekmah iz začetka sezone.

Mura je bila zelo aktivna na družabnem področju, saj so pripravili Miklavžev večer, pustno rajanje in športne dogodke ob Veliki noči. To sezono si bomo zapomnili tudi po prvem organiziranem gostovanju pristašev Mure. Pristaši Mure so si namreč ogledali prvenstveno tekmo med hazena ekipama Maribora in Mure.

V sezoni 1926/1927 je prišlo do spremembe na predsedniškem položaju. Dosedanjega predsednika Franja Koširja je na februarskem občnem zboru zamenjal Evgen Halmoš. Podpredsednik kluba je postal Franc Ramovš, dosedanji načelnik nogometnega odseka. Tajnika kluba sta bila Štefan Koltay in Štefan Friedrich. Mura je v tej sezoni pod svoje okrilje vključila še motorbickl in kolesarsko sekcijo.

Medijske vsebine 1926/1927

Evgen Halmoš.
Evgen Halmoš.

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu