Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Klub

V Murski Soboti se je nogomet pričel igrati takoj po prvi svetovni vojni, ko se je na nekdanjem sejmišču oz. na današnjem prostoru Veterinarie mladina podila za žogo. Prirejali so različne nogometne tekme, kmalu zatem pa so si nadeli ime Mura. Prvo tekmo pod tem imenom so odigrali 3. julija 1921 proti Dolnjelendavskemu Sport klubu. Dober mesec dni pozneje so ustanovili prvi nogometni klub, ki se je imenoval Football klub Mura. Zaradi nasprotij med Slovenci, Madžari in madžaroni je klub septembra 1921 prenehal z delovanjem. Po umiritvi etničnih razmer je 16. avgusta 1924 nastal Sport klub Mura, ki je nedaljeval tradicijo igranja nogometa v Murski Soboti. Od tega datuma naprej je klub preživel dve vojni, več vzponov ter padcev in neprekinjeno deluje še danes. Čeprav je vmes menjal imena v Svoboda, Sobota in Mura 05 je ostal zvest tradicionalnim črno-belim barvam, domovanju, z njim pa se istoveti vedno številčna publika. Aktualni predsednik je poslovnež Robert Kuzmič.

Osnovni podatki kluba

Kopališka 45, p.p. 118
SI - 9000 Murska Sobota
Slovenija
mobilni telefon: +386 31 366 014
Trgovina in bar: +386 31 366 014
elektronska pošta: [email protected]
spletni naslov: nsmura.si
ID št. za DDV: 31740260 | Matična številka: 4042689000 | Transakcijski račun: SI56 1010 0005 0831 584 Banka Intesa Sanpaolo d.d.

Predsednik: Robert Kuzmič.
Podpredsednika: Denis Rajbar, Simon Jakšič.

Upravni odbor sestavljajo: Robert Kuzmič, Denis Rajbar, Simon Jakšič, Ciril Horvat, Boris Cigüt, Štefan Žlebič, Beno Štornik, Stanko Prelec in Damjan Rajh.

Nadzorni odbor: Roman Ladislav Ratkai, Mitja Sapač in Drago Ružič.

Disciplinska komisija: Marjan Špilak (predsednik), Rihard Ficko in Miran Rantaša.

Športni direktor: Denis Rajbar.
Vodja ženske sekcije: Simon Jakšič.

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu