Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

O straneh

Ideja o raziskovanju zgodovine Mure sega v leto 2013, ko sva se Aleš Cipot in Simon Horvat, velika navijača in entuziasta črno-belih, pogovarjala na kakšen način bi zbrala in predstavila informacije o nogometnem klubu Mura. Klub je imel v preteklosti precej spletnih strani, objavljenih je bilo ogromno člankov in na forumih se je kresalo nešteto mnenj. Z vsako prenovo so se podatki "izgubili", uporabniki jih več nismo videli in zapisi so odšli na smetišče zgodovine. Želja po informacijah in njihovi predstavitvi pa je ostala. Takrat se je rodila ideja o izdelavi spletne strani na kateri bila zbrana vsa zgodovina Mure. Kako je nastal klub, kateri igralci so nosili črno-beli dres, katere tekme so odigrali, kdo so bili predsedniki, funkcionarji, kako in kdaj smo dobili stadion ter kako je klub prišel do stopnje razvoja, kot jo poznamo danes?

Leta 2013 sva registrirala domeno nkmura.si, leta 2016 vzpostavila facebook stran NK Mura skozi čas, leta 2020 pa prvič predstavila spletno stran. Vseskozi pa je bila prisotna dilema, kdaj objaviti spletno stran in do kakšnega nivoja jo napolniti s podatki. Glede na to, da je raziskovanje zgodovine in zbiranje dokumentov ter fotografskega in video materiala "nikoli končana zgodba", je bilo mejnik zelo težko določiti.

V začetni fazi so se projektu priključili Marjan Špilak, Uroš Bergles in Loris Cipot, leta 2022 Matjaž Vöröš in 2023 Samo Farič, Fredi Cigan, Darko Kavaš in Aleš Müller. Na dnevni bazi spremljamo dogajanje v in okrog kluba, pišemo poročila s tekem in kolumne, objavljamo fotografije, iščemo nekdanje igralce in funkcionarje ter posledično dopolnjujemo Murin arhiv. Pri tem ste nam lahko v veliko pomoč vsi, ki imate časopisne izrezke, fotografije, vstopnice s tekem, ste bivši igralec ali funkcionar ali pa njihov sorodnik. Vabimo vas, da nam informacije posredujete na [email protected] in z veseljem jih bomo dodali v mozaik klubske zgodovine.

Vzpostavili smo tudi forum, saj menimo, da primanjkuje kvalitetnih in konstruktivnih debat o Muri. Forum je moderiran, vse nerelevantne zapise pa bomo izbrisali. Vabimo vas tudi h komentiranju novic oz. člankov.

Za pomoč pri vsebini se zahvaljujemo še Ludviku Zelku, Klari Durič, Timu Dobovšku, Gregorju Čičeku, Juretu Zaunekerju, Nataši Juhnov, Francu Bobovcu in vsem ostalim, ki so dodali svoj kamenček k nastanku in vsebini NK Mura skozi čas.

ekipa NK Mura skozi čas

Ekipa NK Mura skozi čas leta 2023. Zgornja vrsta od leve: Samo Farič, Simon Horvat, Darko Kavaš, Loris Cipot in Fredi Cigan. Spodnja vrsta od leve: Aleš Cipot in Matjaž Vöröš. Foto: Lea Cipot.

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu