Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

1931/1932

V sezoni 1931/1932 je nogomet v Murski Soboti začel dobivati vedno večjo veljavo. Delni razlog za to gre pripisati hazeni, ki je zaradi pomanjkanja tekem in klubov v okolici, aprila 1932 dokončno prenehala z delovanjem. Vodstvo kluba se je vse bolj posvečalo nogometu in v klub so pristopili številni novi nogometaši.

V tej sezoni se je v Sloveniji zgodila reorganizacija nogometnega tekmovanja. Ustvarjena je bila enotna podzvezna liga za celotno Slovenijo, ki je predstavljala najvišji rang tekmovanja. Mura je bila uvrščena v drugi kakovostni razred in je tekmovala v mariborski skupini. V tej ligi so tekmovali še Rapid, Svoboda in rezervni ekipi mariborskega Železničarja in I.SSK Maribora. Odigranih je bilo osem krogov, Mura pa je s tremi točkami zasedla zadnje, peto mesto na lestvici. V tej sezoni je Mura odigrala še 13 prijateljskih tekem.

Mura je v tej sezoni zelo povečala igralski kader, saj so se ekipi pridružili številni novi igralci. Igrali so: Štefan Čagran, Štefan Debelak, Rihard Dora, Ferdo Eisenstädter, Nikolaj Horvat, Ivo Kardoš, Jeno Kardoš, Janez Nemec, Ljudevit Nemec, Ludvik Norčič, Drago Rajnar, Aleksander Sarhany, Karel Schiller, Slavko Slapničar, Franc Škodnik, Franc Toth, Duro Tratenšek, Mirko Varga in Josip Zrim. Od aktivnega igranja nogometa sta se poslovila vratar Franc Čenar in napadalec Koloman Keresturi. Trener je bil Milan Ferjan.

Nogometaši so v tej sezoni nastopali z novo športno opremo. Le ta je bila še vedno črno-bela, denar za njo pa so zbirali na športno trgatveni veselici. Klub je znova pripravil tradicionalni pustni ples, na keterem so izbirali Miss Prekmurja.

Zgodila se je tudi sprememba na predsedniškem mestu. Predsednik je postal Vincenc Arvai, ki je zamenjal Antona Lovšina. To je bil drugi mandat Vicenca Arvaija na čelu kluba. Prvič je to funkcijo opravljal od 28. februarja 1928 do 26. februarja 1929.

Medijske vsebine 1931/1932

Vincenc Arvai je 1. marca 1932 drugič postal predsednik Mure.
Vincenc Arvai je 1. marca 1932 drugič postal predsednik Mure.
Milan Ferjan, trener Mure
Milan Ferjan, trener Mure

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu