Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

1952

Sezona 1952 je bila zadnja, ki je bila v celoti odigrana v koledarskem letu. Spomladanski in jesenski del so odigrali od marca do julija 1952. Nogometaši Mure so igrali v Slovenski republiški ligi in med desetimi moštvi zasedli predzadnje mesto. S tem so izpadli v nižji rang tekmovanja (podzvezno ligo), vendar je bil z naslednjo sezono spremenjen tekmovalni sistem, kar je šlo na roko Murašem, ki so se vseeno obdržali v ligi. Odigrali so 18 prvenstvenih in eno pokalno tekmo. V 1. krogu pokala maršala Tita so izpadli proti mariborskemu Železničarju.

V tej sezoni je za Muro ograli devetnajst igralcev: Mirko Babič, Aleksander Bušen, Ljubomir Deškovič, Karel Fujs, Janez Horvat, Andrej Hrastelj, Ciril Klajnšček, Stanko Klepec, Franc Maučec, Bela Norčič, Ludvik Norčič, Štefan Aki Norčič, Franc Sečko, Janez Sečko, Slavko Skalar, Jože Šimon, Ladislav Veren, Jurij Vrtarič in Feri Zelko. Trener je bil Branko Paviša. Drugo moštvo Mure je igralo v nogometnem prvenstvu obmurskih krajev, vendar je med prvenstvom prenehalo s tekmovanjem. Izvršni odbor NZS je ukinil mladinsko tekmovanje v republiški ligi, ki je po novem potekalo v okviru podzvez. Mladi Muraši so tekmovali v mariborski podzvezi.

Mura je 6. julija pripravila svojo peto tombolo na kateri je bil glavni dobitek 50.000 dinarjev gotovine. Predsednik kluba je bil Milan Šušteršič.

Medijske vsebine 1952

Milan Šušteršič je bil prvi povojni predsednik kluba.
Milan Šušteršič je bil prvi povojni predsednik kluba.

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu