Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

1961/1962

Sezono 1961/62 je Sobota sklenila nekoliko slabše kot preteklo. Tekmovala je v slovenski conski ligi, ki je bila obenem slovenska republiška liga in na koncu med dvanajstimi klubi zasedla osmo mesto. Sobočani so igrali zelo spremenljivo, dosegli nekaj lepih zmag in tudi nepričakovanih porazov. Pred sezono sta klub zapustila stebra Dozet in Šarotar, zato je moštvo v prvenstvo vstopilo zelo pomlajeno. Tekom sezone se je poškodoval še Franc Maučec, ki je kljub temu dosegel 20 zadetkov. Spomladi je Sobota dobila tri odmevnejše okrepitve. Iz Varteksa je prišel Zlatko Tkalčec, iz Jedinstva Paraćin Vladimir Radenković in iz varaždinske Slobode Roman Mencinger.

Sobota je tekmovala še z drugo, mladinsko in pionirsko ekipo. Druga ekipa je merila moči v Pomurski nogometni ligi, kjer je tekmovala izven konkurence in zasedla tretje mesto. Mladinci, ki so se na tekme vozili skupaj s prvo ekipo so tekmovali v slovenski mladinski nogometni ligi in zasedli odlično četrto mesto. Pionirji so se merili na nivoju Pomurja.

Za prvo ekipo Sobote je v tej sezoni igralo 26 igralcev in sicer: Franc Bagari, Alfonz Balažic, Alojz Benko, Alojz Drvarič, Adi Erjavec, Jože Horvat - didi, Julijan Klepec, Ludvik Maroša, Silvo Martinuzzi, Franc Matjašec, Franc Maučec, Ivan Maučec, Roman Mencinger, Emil Miloševič, Jože Norčič, Stevo Perić, Anton Puškarič, Vladimir Radenković, Jože Rantaša, Janez Sečko, Bojan Skalar, Zlatko Tkalčec, Vladimir Vrdjuka, Franc Zavec, Slavko Zorec in Jože Zver. Kapetanski trak sta nosila Bojan Skalar in Franc Maučec. Jeseni je moštvo vodil Feri Zelko, spomladi pa Štefan Aki Norčič. Vse tekme je odigral Vladimir Vrdjuka. Povprečna starost igralcev je bila 23 let.

Prva ekipa je odigrala 42 tekem od tega 22 prvenstvenih, 18 prijateljskih oz. pripravljalnih in dve pokalni. V pokalu so se uvrstili v slovenski četrtfinale kjer je izločil celjski Kladivar.

Februarja 1962 so izvedli redni letni občni zbor. Osnovni moto razprave na občnem zboru je bil: kako zagotoviti prvemu moštvu ustrezne gmotne pogoje za nadaljnje uspešno tekmovanje v slovenski nogometni konkurenci. Klub je namreč ob zaključku poslovnega leta zašel v dokajšnje finančne težave, predvsem zaradi tega, ker je moral vlažiti okrog 3 milijone din. v novo pomožno igrišče. V te namene je porabil tudi dotacije, ki so mu bile dodeljene za funkcionalno delovanje. Na zboru so se zavzeli za to, da je potrebno tudi finančni problem NK Sobota uspešno rešiti prek namenskega občinskega sklada, v katerega bi lahko zlasti gospodarske organizacije vlagale določena sredstva za investicijske potrebe kluba in sploh za gradnjo športnih objektov.

Predsednik kluba je bil Ernest Hoyer.

Medijske vsebine 1961/1962

Nogometaši Sobote pred tekmo z Gorico, 24. septembra 1961.
Nogometaši Sobote pred tekmo z Gorico, 24. septembra 1961.
Situacija pred vrati Sobote. Vratar Vrdjuka posreduje pri strelu igralcev Kovinarja.
Situacija pred vrati Sobote. Vratar Vrdjuka posreduje pri strelu igralcev Kovinarja.
Feri Maučec prejema nagrado za najboljšega pomurskega športnika.
Feri Maučec prejema nagrado za najboljšega pomurskega športnika.
Predsednik Ernest Hoyer.
Predsednik Ernest Hoyer.
Sekretar Vlado Cvetko.
Sekretar Vlado Cvetko.
Odbornik Ladislav Koblencer.
Odbornik Ladislav Koblencer.
Feri Zelko kot trener Sobote. Fotografija je nastala leta 1960.
Feri Zelko kot trener Sobote. Fotografija je nastala leta 1960.
Štefan Aki Norčič.
Štefan Aki Norčič.

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu