Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

1969/1970

Po izpadu iz jugoslovanske druge zvezne nogometne lige je Mura tekmovala v slovenski nogometni ligi. Moštvo je še naprej treniral Dušan Rukavina. Iz kluba so odšli Kukanja in Urek k zveznemu prvoligašu Mariboru ter Krmelj in Tolič k novemu zveznemu drugoligašu mariborskemu Železničarju. Muro pa so okrepili: Košak (Maribor), Kovač (Trešnjevka), Šalec (Metalec), Sraka (Dokležovje) in Ivančič (Veržej). Po jesenskem delu prvenstva v slovenski nogometni ligi, ko je Mura osvojila naslov prvaka, je trenerja Rukavino zamenjal Plaznik. H klubu pa so pristopili: vratar Lazič (Belišče), Nikolič (Kovinar), Posavec (Varteks) in Husar (Bakovci). Po treh krogih spomladanskega dela prvenstva je trenerja Plaznika zamenjal Slavko Zorec. Mura je osvojila naslov prvaka slovenske nogometne lige in se drugič uvrstila v jugoslovansko drugo zvezno nogometno ligo zahod. Po 14. letih uspešnega vodenja kluba se je poslovil predsednik Ernest Hojer. Za novega predsednika so izbrali Janeza Lanščaka. Igralec Mure Kovač je bil s 16. goli tretji najboljši strelec slovenske nogometne lige, Koblencer pa 12. goli četrti.

Vir:

  • Feri Maučec: Sedem desetletij NK Mura

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu