Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

2022/2023

Nogometaši Mure so v sezoni 2022/23 tekmovali v 1. slovenski nogometni ligi, ki se je imenovala prva liga Telemach. Med desetimi ekipami so zasedli peto mesto in za las zaostali za četrtim mestom, ki je vodilo v evropska tekmovanja. Muraši so v celotni sezoni odigrali 36 prvenstvenih, 14 pripravljalnih, 4 evropske in 2 pokalni tekmi. Skupaj 56 tekem. V evropskih tekmovanjih so izpadli v 2. krogu kvalifikacij za konferenčno ligo, izločil pa jih je irski predstavnik St Patrick's Athletic. V slovenskem pokalu Pivovarne Union jih je v 3. krogu izločilo Celje.

Za člansko ekipo je zaigralo 32 igralcev

Za člansko ekipo je zaigralo 32 igralcev in sicer: Mihajlo Baić, Gregor Balažic, Amar Beganović, Luka Bobičanec, Timotej Brkić, Kai Cipot, Tio Cipot, Mirlind Daku, Jaka Domjan, Nikola Jovićević, Niko Kasalo, Mihael Klepač, Miha Kompan Breznik, Žiga Kous, Alen Kozar, Srđan Kuzmić, Nik Lorbek, Josip Majić, Matic Maruško, Klemen Mihelak, Darick Kobie Morris, Matko Obradovič, Samsindin Ouro, Nikola Petković, Klemen Pucko, Leard Sadriu, Dardan Shabanhaxhaj, Ivan Šarić, Domantas Šimkus, Martin Šroler, Filippo Tripi in Lazar Zličić. V kadru za tekme so bili tudi Žan Buček, Žan Črnko, Jan Đapo, FLorijan Raduha, Tian Rantaša, Ognjen Stijepović, Vito Štrakl, Vid Šumenjak in Nejc Vidmar, ki pa niso dobili priložnosti za igro. Do 28. februarja 2023 je ekipo vodil Damir Čontala, nakar je trener postal Dejan Grabić. Kapetan moštva je bil Žiga Kous, njegova namestnika pa Matic Maruško in Kai Cipot. Poletne priprave so opravili v domačem okolju, zimske pa tradicionalno v Turčiji.

Prvič je tekmovala ženska ekipa

V spomladanskem delu sezone so se v dresu Mure prvič predstavila tudi dekleta. Murina ženska ekipa je odigrala osem prvenstvenih, dve pokalni in šest pripravljalnih tekem. V jesenskem delu so nogometašice nastopale pod imenom ŽNK Nona Pomurje. Igralke Mure so tekmovale v 1. slovenski ženski nogometni ligi in osvojile naslov prvaka. Nogometašice Mure so osvojile še slovenski pokal. Za žensko ekipo so igrale: Lana Curman, Asja Cvetkovič, Josilene De Jesus Matos, Lea Dolinar, Anja Eferl, Neli Hofman, Kaja Horvat, Neža Hrga, Lara Klopčič, Iva Kocijan, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Evelina Kos, Evelina Kos, Lucija Kos, Živa Rakovec, Špel Rozmarič, Thanita Ellen Silva Bomfim, Ines Sok, Tija Šoštarič Karič in Margita Vasović. Žensko ekipo je do 25. aprila 2023 treniral Amir Karić, nakar ga je nasledil Robert Berendijaš. Kapetanka ekipe je bila Špela Kolbl.

Vlaganja v infrastrukturo

Mura je v tej sezoni zopet veliko vlagala v infrastrukturo. Poleti 2022 je bila izvedena sanacija travnate površine na glavnem igrišču, ki so ga premaknili bližje glavni tribuni. Spomladi 2023 je klub dobil novo klubsko trgovino in dnevni bar. Oba se nahajata pod južno tribuno Fazanerije. Dela so se pričela tudi pod sektorjema A in B, kjer nastajajo novi klubski prostori. V začetku julija 2022 je klub dobil povsem novo press sobo, ki se nahaja v nekdanji sejni sobi za glavno tribuno.

Vrnila se je Murina nouč

Klub je pripravil več različnih dogodkov. Najbolj odmevna je Murina nouč, ki je potekala 13. maja 2023 in sicer pred glavnim vhodom na stadion. Petindvajsetega junija je bila pri soboškem gradu na sporedu čarno-bejla debata. Mura je prirpavila različne marketinške dogodke in igre, najbolj prepoznavna pa je bila Što san? v kateri so obiskovalci klubske spletne strani odkrivali skrite obraze nekdanjih igralcev in funkcionarjev Mure.

Predsednik je bil Robert Kuzmič

Predsednik kluba je bil Robert Kuzmič, podpredsednika pa Denis Rajbar in Simon Jakšič. Klub je pripravil štiri občne zbore. Trije so bili namenjeni pripojitvi ŽNK Pomurja k Muri, eden pa je bil redni letni občni zbor. ŽNK Pomurje se je k Muri uradno pripojila 2. decembra 2022.

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu