Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ante je znova z nami

Predsednica Nataša Horvat in Ante Šimundža. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Danes je v prostorih Hotela Diana potekala novinarska konferenca na kateri se je uvodoma predsednica mag. Nataša Horvat še enkrat dotaknila zbora članov društva na katerem je funkcijo sprejela po relativno kratkem premisleku, predvsem pa po neizmernih naporih in nagovoru predsednika NO mag. Roberta Celeca, ki se po njenih besedah še naprej trudi da klub obstane, klima je pozitivna in želi, da taka tudi ostane. V mestu se veliko govori o tem, da je klub ostal brez večine igralcev, ob tem pa ostal brez odškodnin. Med drugimi so to Janža, Sreš, Kouter, Maruško, Kramar, Rogač, le ti so bili zaradi neizpolnjenih obveznosti, ki jih je imel klub do njih nekako primorani iskati pravico na arbitraži pred njenim prihodom v klub, te vloge so bile na NZS tudi odobrene, to pa je tudi pomenilo, da so lahko klub zapustili kot prosti igralci, ob tem je zelo vesela, da je Matic Maruško ostal naš igralec, Matic bi naj predstavljal neke vrste svetilnik v športnem delu Mure 05. Tudi transfer Nusmirja Fajića, je potekal v čudnih okoliščinah in bo UO ter NO o tem verjetno imel povedati še marsikaj v prihodnjih dneh. Glede na to, da klub ni dobil niti nadomestil za vlaganje v mlade igralce si prejšnje vodstvo zasluži vso grajo za svoje malomarno delo in vso kritiko. Damjan Bohar je podpisal predpogodbo z Mariborom, je pa vesela, da bo vsaj spomladi še pomagal klubu pri uresničitvi ciljev. Veseli dejstvo, da zgledno sodelujemo z Mariborom plod tega je prihod Alena Ploja, Rajka Repa in Aleša Majerja, čeprav smo po drugi strani na terenu konkurenti. To sodelovanje je po njenem prepričanju tudi v dobro slovenskega nogometa. Tudi v pomurskem nogometnem bazenu potekajo dogovori o sodelovanju z nekaterimi mlajšimi igralci.

Razbremeniti je potrebno Fabija

Fabijan Cipot, ki je v okviru UO zadolžen za športni del in je v dveh tednih opravil ogromno dela. Izjemno vesela je, da je uspelo v klub po tednu dni razgovorov ponovno pripeljati za glavnega trenerja Anteja Šimundžo, ki je pripravljen sodelovati pri ustvarjanju nove Murine pravljice. Ante bo imel popolnoma proste roke pri sestavi igralskega kadra, saj je to njegova kompetenca, ona sama in UO se v njegovo delo ne bodo vtikali. Poudarila je, da si je v svoji ekipi želel obdržati Fabijana Cipota in ker bo Fabijan težko združeval poslovni del in delo na igrišču, bi naj v tednu dni bila poiskana rešitev in bi naj bil poiskan nekdo, ki bi lahko na športnem delu kompetentno priskočil na pomoč Cipotu.

Cilj je prvoligaška licenca

Besedo je nato dobil Cipot, ki je dejal: Kar se tiče igralskega kadra sem vesel vrnitve Filipa Drakovića in tega, da je danes s treningi pričel tudi Aleš Luk. Mislim, da smo v prejšnjih dneh naredili korak naprej, zavedamo pa se težke situacije, naredili pa bomo vse, da klub tudi za prihodnjo sezono pridobi licenco in bo lahko nadaljeval z igranjem na najvišjem nivoju v Sloveniji. Nam je najprej cilj sanirati klub, odigrati pošteno do konca sezono, svoje pa bo na koncu dodal tudi rezultat.

Vsi bomo garali za en cilj - obstanek

Ante Šimundža je dejal da ga veseli vrnitev v Muro, vrnil se je pod drugim vodstvom, pogovori so potekali teden dni, to pa iz preprostega razloga, ker je želel preveriti ali si ga zares želijo, da so pripravljeni garati za dosego ciljev. Na športnem področju je cilj predvsem obstanek. V delo bo dal celega sebe, isto pa pričakuje tudi od igralcev in svojih sodelavcev. Za to pa bodo morali garati vsi v klubu, od igralcev, strokovnega vodstva, uprave in navijačev, ki so v prejšnjem obdobju stali moštvu izredno ob strani za kar se jim še enkrat iskreno zahvaljuje ter pričakuje, da bodo klubu ponovno stali ob strani in pomagali tudi s pozitivnim razmišljanjem ter pozitivnem delovanjem do igralcev. Vsi igralci, ki bodo delovali pod njegovim okriljem bodo lahko uspeli samo s stoodstotnim pristopom.

Besedo je dobil tudi Matic Maruško, ki je bil kratek in zelo jasen: Zelo sem vesel, da smo se uspeli dogovoriti s klubom in verjamem v obstanek v ligi, kar je tudi glavni cilj.

Sledila so novinarska vprašanja. Najprej je predstavnike medijev zanimalo stanje glede finančne situacije. Predsednica je povedala, da zaenkrat do primopredaje poslov še ni prišlo, zaradi objektivnih razlogov na strani prejšnjega predsednika, je pa seveda dejstvo, da se to mora čim prej zgoditi, saj je potrebno resno poprijeti za delo in časa preprosti ni. Še enkrat je apelirala na g. Topiča, da preda dokumentacijo, kar je predpogoj za normalno delo, saj se le tako lahko kompetentno opravijo vse naloge. Najprej je potrebno ugotoviti kdo vse so upniki, kakšne so njihove terjatve, saj se le tako da z njimi dogovarjati glede poplačil ali morebitnih poravnav in kompenzacij. Za vsakega posebej bo potrebno najti rešitev. Glede stroškovne strani je povedala, da je že po tednu dni ugotovila, da se je denar praktično metal skozi okno, čeprav ga ni bilo, s polno odgovornostjo lahko zatrdi, da tega v klubu več ne bo. Porabilo se bo lahko le toliko sredstev kolikor jih bo imel klub na razpolago in nič več. Ker so igralci neposredni proizvajalci in nezadovoljni prav gotovo ne bodo igrali se bo poskrbelo najprej za njih, tako so v prejšnjem tednu člani UO ob pomoči predsednika NO Roberta Celeca uspeli zbrati nekaj svežega kapitala in so dobili igralci izplačanih nekaj zaostalih obveznosti. Dejstvo je, da so bile pogodbe sklenjene zelo ne transparentno in se je denar porabil tam kjer ne bi bilo treba, na koncu pa je zmanjkal tam kjer je bil najbolj potreben. Na vprašanje o Miroslavu Topiču je predsednica dejala, da od 28. 1. ni prišel v službo, niti je ni poklical in glede na to, da je v klubu zaposlen za nedoločen čas na mestu tehničnega direktorja bo ukrepala po zakonu.

Šimundža je na vprašanje glede finančne revizije dejal, da za finančno in poslovno področje ni kompetenten, prišel je zaradi športnega izziva, so pa izhodišča povsem drugačna kot prvič, saj je takrat prišel po 6. krogu, sedaj je bilo odigranih že 22 krogov, to je velika razlika, saj bo vsaka tekma praktično kvalifikacijska in prav tu je videl močan športni izziv. Verjame pa v igralsko zasedbo, ki jo ima na voljo. Povedal je še, da je od prvega razgovora o vrnitvi na klop postavil pogoj, da želi imeti Cipota na igrišču. Njegovi pomočniki ali kot je sam dejal sodelavci ostajajo isti, torej mu pri delu pomagata Feri Cifer in Damjan Ošlaj, zaenkrat je odprto še vprašanje trenerja vratarjev. Glede igralskega kadra je povedal, da bo po nekaj treningih več znanega na katerih igralnih pozicijah bi bile potrebne okrepitve in da so nekateri stiki s potencialnimi kandidati za moštvo že vzpostavljeni. Dogovorjene so že tudi praktično vse prijateljske tekme, prva bo v četrtek z Zavrčem, naslednja bo z Zagrebom, točen razpored bo podan na spletni strani, ko bodo vsi termini potrjeni. Vse sile bodo usmerjene v obstanek, naredil bo vse kar bo v njegovi moči, isto pa zahteva od svojih sodelavcev in igralcev. Maksimalna pripadnost in angažma ne pomeni, da dajo 100% na treningu in na tekmah ampak tudi izven, pomeni, da smo vsi vseh 24 ur na dan v klubu. Glede informacij ulice o vrnitve Jureta Travnerja in prihoda Vedrana Vinka je dejal, da bo čas prinesel svoje. Delu z člansko ekipo so priključeni tudi nekateri obetavni mladinci in nekateri, ki so bili pod njegovim vodstvom v prejšnjem obdobju, omenil je Kozarja, Barbiča, Slano, Lotrič, Maroša... Cipot je dodal, da bodo prihodi novih igralcev sporočeni, ko bodo tudi uradno potrjeni.

Matic Maruško je povedal, da je bil njegov pogoj, da ostane v Muri prihod Anteja Šimundže na mesto trenerja in je bil njegov prihod poglaviten razlog za njegovo vrnitev.

Predsednica se je zahvalila sponzorjem, ki so že priskočili na pomoč, obenem pa prosi vse, ki bi bili pripravljeni sodelovati da to storijo čim prej. Dejstvo je, da se le del sredstev lahko zagotovi s sponzorstvi, del je zagotovljen z vstopninami, ostalo pa je potrebno pridobiti s transferji igralcev in prav tukaj je prejšnje vodstvo najbolj zatajilo. Novo vodstvo bo vse poslovne odločitve sprejelo z veliko mero odgovornosti. V ustanavljanju je tudi poslovni klub v katerega so vabljeni vsi podjetni ljudje iz lokalnega okolja pa tudi širše. Prosi in vabi, da se vsi, ki so zainteresirani za sodelovanje oglasijo, povejo svoje ideje in kako bi lahko sodelovali, saj klubu poleg finančnih sredstev lahko pomagajo tudi v materialnih in nematerialnih dobrinah. Že danes je povabila vse, da naj pridejo na prvo tekmo, ki bo 3. 3. z Olimpijo, organizira se veliko stvari, med drugim je omenila, da bo tudi koncert za Muro 05, pripravlja se tudi veliko drugih aktivnosti. Ponovno je potrebno dvigniti blagovno znamko Mura 05 in jo postaviti tja, kjer je nekoč že bila.

Besedo je dobil tudi Alen Ploj, ki je povedal, da je vesel, da je prišel v Muro 05 in se bo potrudil, da se dokaže navijačem in izkaže v črno belem dresu, poudaril je, da nikakor ni razočaran, da je prišel v Muro in se veseli novih izzivov in bo dal vse od sebe za dobro moštva.

Prisluhnite novinarski konferenci

 

Pripravil: Darko Hidič

Fabijan Cipot (športni direktor), Nataša Horvat (predsednica) in Ante Šimundža (trener). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Ante Šimundža je še drugič postal trener Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu