Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Enajstmetrovka usodna za Soboto

Nogometaši Sobote so v 1. krogu slovenske conske lige gostovali v Mariboru, kjer so se pomerili z Mariborom. Domači so zadeli že v uvodnih minutah in na koncu zmagali z 1:0 (1:0).

Sobota: Morčič, Šarotar, Kološa, Dozet, Skalar, L. Norčič, Sečko, Potočnik, J. Norčič (Humar), Maučec in Drvarič. Trener: Feri Zelko.

Za Maribor so med drugim igrali: Frangež, Vidic, Degen, Rajninger. Trener: Kučer.

Strelec: 1:0 - Vidic (10. - 11m)

Pred približno 2500 gledalci sta obe ekipi pričeli zelo nervozno in nepovezano. Prvi so svoje vrste uredili Sobočani, zato je imela obramba Maribora na začetku polne roke dela. Do prvih razburljivih trenutkov je prišlo v deseti minuti, ko je izredno slab sodnik Aljančič dosodil enajstmetrovko v korist Maribora. Frangež je prodrl po levem krilu, Šarotar pa ga je zrušil. Zanesljiv izvajalec z bele točke je bil Vidic. Sobota je imela nato do konca polčasa več od igre. Najlepšo priložnost je zapravil Drvarič, ko je z glavo zgrešil prazna vrata.

V nadaljevanju so domačini želeli izid povišati. V 63. minuti so imeli na voljo še drugo enajstmetrovko, ki pa je Vidic ni izkoristil. Sedem minut pred koncem je bil pred vrati sam Frangež. V zaključku tekme je glavni sodnik izključil Ludvika Norčiča.

V predtekmi je mladina Maribora premagala Soboto z 8:0 (3:0).

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu