Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ge je Marinko Galić?

Marinko Galić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Ana Kovač

Marinko Galić je v nogometu navduševal kot prosti branilec, ki je leta 1998 zamenjal Zagreb za Mursko Soboto. Galić je bil nogometaš t. i. "zlate generacije" slovenskega nogometa, ki se je s reprezentanco uvrstil na Evropsko prvenstvo v nogometu 2000 in na Svetovno prvenstvo v nogometu 2002. Za Muro je odigral 27 tekem in dosegel 2 zadetka. Ge je Marinko Galić?  

"Me veseli, da ste se v Murski Soboti spomnili name. Muro spremljam, če igra kakšen derbi (Maribor, Olimpija, Celje), sicer pa gledam tekme toliko, kolikor mi čas dopušča. Ostal sem še naprej v nogometu, saj sem takoj po koncu kariere investiral v postavitev športnega centra v Mariboru, v sklopu tega pa dve leti kasneje zagnal nogometni vrtec/šolo, ki traja zdaj že celih 13 let. Treniram otroke stare 4 do 10 let, s katerimi se udeležujemo različnih domačih in mednarodnih turnirjev, med katerimi je en celo postal kadetski reprezentant. Skratka, brez nogometa ne gre. Ob tem imam tudi sina, ki igra za mladince velenjskega Rudarja, tako da spremljam tudi mladinsko 1.ligo. Navijačem sporočam, naj ostanejo vedno zvesti svojemu klubu in igralcem. V dobrem in slabem. Naj bodo pozitivni vzor, kako se športno navija za svoj klub. Razgrajat ni težko, navijati športno in spoštljivo je pa precej težje (na žalost). Murini navijači so bili vedno ob svojem klubu in prepričan sem, da bodo vedno. Igralcem pa svetujem isto, kot svojemu sinu. Naj uživajo vsako sekundo na treningih in tekmah, saj imajo velik privilegij, ta pa je, da se ukvarjajo z najlepšim športom, predvsem pa, da so zdravi. To je izredno velik privilegij in naj to spoštujejo."

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Marinko Galič

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu