Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Grabić: Mura začenja novo zgodbo

Dejan Grabić Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Za muraši je dober teden dni priprav na novo sezono, pred vrati pa je tudi prva pripravljalna tekma proti bosanskohercegovskemu prvaku Zrinjskemu. Trener Dejan Grabić je za klubsko spletno stran dejal: "Igralci so se vrnili v dobrem stanju. Treningi v tem prvem tednu so bili dolgi in težki, intenzivnost ni velika, je pa visoka motivacija in zavzetost nogometašev. Počasi bomo začeli zmanjševati obseg dela na treningih in bomo dodajali intenzivnost. Moram pa povedati, da je luksuz, da imamo šest tednov za priprave in lahko gremo s treningi zelo postopoma".

Črno-bele sta doslej okrepila dva igralca - Almin Kurtović in Gaber Dobrovoljc. Kot je dejal Grabič sta oba nepopustljiva borca, ravno taka kot ju Mura potrebuje. "Almina zelo dobro poznam, enako Gabra. Poosebljata to, kar si Mura želi, torej to, kar želijo navijači. Sta nepopustljiva borca, ki gresta vedno do konca, preko sebe, preko bolečin in stresnih stvari. Glede taktičnih stvari, pa sta oba igralca, ki lahko igrata v visokem tempu in lahko to ponavljata skozi celotno srečanje. Želimo se okrepiti predvsem v napadalnem delu in potrebujemo nogometaše, ki so sposobni doseči gol in si tudi sami ustvarjati priložnosti za zadetek. To je kar se tiče športnega vidika, drugi kriteriji pa so seveda tudi karakter, motorika in pripadnost ekipi. Je pa to stvar, kjer moramo biti zelo potrpežljivi, saj je potrebno igralce izbrati pravilno in brez paničnih odločitev," je dejal strateg Mure.

Ogrodje ekipe je do zdaj ostalo dokaj nespremenjeno in je po mnenju trenerja dobro. "Nočem se ponavljati, ampak moramo vedeti, da začenjamo neko novo zgodbo, prenovo. Skupaj z vodstvom kluba poskušamo to storiti čimprej," pravi Grabić, ki se na koncu dotakne še jutrišnje prve pripravljalne tekme, ko bo nasprotnik bosanski Zrinjski Mostar. "Poudarek bo na stvareh, ki smo jih trenirali v tem tednu, predvsem to, da bomo v fazi napada nekoliko bolj potrpežljivi in da ne bomo žog izgubljali prehitro ter bomo ohranili usmerjenost proti golu. Podobno v fazi branjenja, zanimajo nas osnovni principi in ne bo veliko navodil nogometaše. Poskušali bomo to, kar smo v desetih dneh trenirali, prikazati na igrišču. Minutaža bo porazdeljena, da bo tudi dovolj varno za igralce v tem času priprav".

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu